Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Nu utlyses en tidsbegränsad anställning på 20 % som PR-amanuens för kandidatprogrammet i datavenskap, vid institutionen för informationsteknologi. 

Arbetsuppgifter
Som PR-amanuens för kandidatprogrammet i datavetenskap är du programmets ansikte utåt: både mot gymnasieelever som funderar på att studera vidare på universitetet, och mot olika verksamheter som är intresserade av att anställa datavetare. Arbetsuppgifterna varierar, men vanliga uppgifter är att planera alumnpresentationer, samordna företagsevent, besöka gymnasieskolor, hjälpa till på studiemässor, och hålla kontakt med företag som vill annonsera till studenter. Arbetet ska bidra till breddad rekrytering och ge en rik bild av yrkeslivet efter examen, och  bedrivs ofta i samarbete med IT-programmets PR-amanuens.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Den sökande ska vara aktiv student på kandidatprogrammet i datavetenskap, med goda studieresultat. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 15 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johannes Borgström, johannes.borgstrom@it.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/1656.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1656
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb