Uppsala universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen har bedrivit utbildning och forskning i 400 år. Institutionen utgör idag en av de ledande statsvetenskapliga institutionerna i Norden. Den har ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Verksamheterna utgörs huvudsakligen av undervisning på grund- och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen inom statsvetenskap och utvecklingsstudier. Därtill bedrivs det en omfattande forskning på nationell och internationell nivå vid institutionen. Läs mer om institutionens verksamhet på vår hemsida: www.statsvet.uu.se

Arbetsuppgifter
Arbetet kommer att utföras inom forskningsprojektet ”Protesters betydelse: en studie av former av gemensam handling och deras miljöpolitiska påverkan” som finansieras av Vetenskapsrådet. Projektet syftar till att undersöka vilka rörelser och protester påverkar miljörelaterad beslutsfattning. Assistenten kommer att samarbeta med Katrin Uba (projektledare) vid Statsvetenskapliga institutionen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar insamling av arkivmaterial och kodning av protestdata, samt olika politiska och domstols beslut.

Kvalifikationskrav
Kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne, förslagsvis statsvetenskap eller sociologi. Arbetet kräver kunskap om svensk politik och institutioner. Vidare krävs noggrannhet, självständighet, god analytisk förmåga och en mycket god förmåga att förstå och uttrycka sig på svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Intresse för miljöpolitik, miljöjuridik och miljörörelser, liksom erfarenhet av att samla och analysera arkiv/nyhetsmaterial och domstolsbeslut är meriterande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande:

  • Personligt brev (max 2 sidor) på svenska: Beskriv varför du söker, varför du passar för anställningen, samt ditt möjliga startdatum och hur du har möjlighet att förlägga arbetstiden. Om du har ett arbetsprov (t.ex. en uppsats) får du gärna bifoga en kopia.
  • Curriculum Vitae, på svenska 
  • Utskrift av betyg (inofficiell kopia räcker)
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner (kommer endast att användas i slutet av rekryteringsprocessen).

Sökande som valts ut till toppkandidater kommer att kallas till en intervju.

Om anställningen
Anställningen tidsbegränsad till 6 månader, omfattningen är 75-100 %. Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Katrin Uba, katrin.uba@statsvet.uu.se  

Välkommen med din ansökan senast den 10 oktober 2023, UFV-PA 2023/3521.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3521
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb