Uppsala universitet, Läkemedelssäkerhet och toxikologi

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter:

 • Utföra forskning inom genetisk toxikologi; utvärdering av potentiellt DNA-skadande effekter med hjälp av etablerade metoder, samt utveckla nya meoder för att registrera primära DNA-skador.
 • Att i samråd med studierektor delta i undervisningen i toxikkologi (exempelvis att handleda stunder i deras 30 hp projekt och att föreläsa på olika grundkurser i toxikologi). Omfattning 20% av tjänst.

Kvalifikationskrav:

 • Doktorsexamen i farmaceutiskt, medicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.
 • Dokumenterad erfarenhet av cellodlingstekniker
 • Dokumenterad erfarenhet av olika varianter av comet assay (neutral, flash och alkalisk)
 • Dokumenterad erfarenhet av de vanligast molekylärbiologiska tekniker, ex RT-qPCR
 • Dokumenterad erfarenhet av HPLC-analyser på avancerad nivå.
 • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt kunna bedriva metodutvecklingsarbete, samt att kunna sammanställa data med lämpliga statistiska metoder och visualisera resultat i figurer och tabeller.
 • Dokumenterad undervisningserfarenhet, framförallt i form av handledning av examensarbeten/fördjupningsprojekt.
 • Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, och lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Utmärkta kunskaper i engelsk tal och skrift är ett krav.

Ansökan bör innehålla en beskrivning av forskningsintresse, CV, publikationslista, kopior av examina, samt en kopia av avhandlingen om möjligt. Rekommendationsbrev kan bifogas ansökan.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-10-24 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av Professor Björn Hellman, e-post Bjorn.Hellman@uu.se

För frågor runt anställningen: administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 18 september 2023, UFV-PA 2023/3177

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-24
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3177
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-18

Tillbaka till lediga jobb