Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 250 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Anställningen kommer vara under programmet Luft-, vatten- och landskapslära. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
En forskningsassistent söks för arbete med att samla data med hjälp av luftburna drönare, samt bearbetning av insamlad data. Insamling av metankoncentrationer i luften kommer att ske under två fältkampanjer över akvatiskt förorenade områden. Du kommer att behöva förbereda drönarens inställningar inför flygning och genomföra flygningarna. Bearbetning av insamlad data är en annan arbetsuppgift. Bearbetningen gäller både insamlad metandata, men även att processera redan insamlad lidar och fotogrammetrisk data för att skapa rumsliga digitala höjdmodeller. Höjdmodellerna används sedan för uppskattning av snödjup. Andra arbetsuppgifter kan också komma att ingå enligt överenskommelse.

Kvalifikationskrav
Du ska vara i slutet av din geovetenskapliga universitetsutbildning eller inom två år efter din examen. God vana att operera flygburna drönare, arbeta med fotogrammetrisk programvara, samt erfarenhet att hantera GIS-data. Goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
God vana med datorer och databearbetning och hantering av rumsligt data i GIS mjukvaror. Du  behöver ha förmåga att ta initiativ och att kunna lösa problem på ett konstruktivt sätt, samt självständigt kunna driva och slutföra arbetsuppgifter inom givna tidsramar.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 2 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-07-01. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Veijo Pohjola, 018-471 25 09 veijo.pohjola@geo.uu.se eller Alizée Lehoux, alizee.lehoux@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023, UFV-PA 2023/2105.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2105
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb