Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper har cirka 250 anställda. Vi bedriver forskning och undervisning som kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har cirka 90 doktorander inom våra forskningsprogram: luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi samt vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. Läs mer om vår forskning.

Som koordinator med ansvar för administrativ handläggning av forskarutbildning och doktorandadministration ingår du i institutionens studentservice.

Tillsammans utgör gruppen en central del av institutionens administration. Vi hjälper studenter med frågor kring utbildningar, registreringar och resultat samt studentutbyten. I nära samarbete med studierektor för forskarutbildningen kommer du att samarbeta med huvudhandledare, forskarutbildningsansvariga professorer samt andra kontaktpersoner inom Uppsala universitet. Läs mer om vår forskarutbildning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

 • Vara kontaktperson för doktorander och handledare.
 • Utgöra ett strategiskt ledningsstöd och tillhandahålla support inom forskarutbildningen.
 • Hantera avtal på olika nivåer.
 • Tillsammans med studierektor för forskarutbildningen utveckla goda administrativa rutiner kring forskarstuderande och forskarutbildning.
 • Kvalificerat stöd, rådgivning samt granskning av antagningshandlingar vid antagning av doktorand.
 • Förutom rådgivning i samband med doktorandtjänst även rådgivning vad gäller stipendiater, industridoktorander, joint/double degree, interdisciplinära forskarstuderande och doktorander inom International Science Program (ISP).
 • Ansvara för framtagande av statistik, rapportering till verksamhetsplan samt information till institutionens ledning, programansvariga, fakulteten och vissa externa myndigheter.
 • Samverka med institutionens studievägledare, kursadministratörer, kommunikatör, HR, ekonomi, fakultetens övriga forskarutbildningsadministratörer samt utbildningsledare inom fakultet och universitetet centralt.
 • Uträtta administrativa doktorandärenden som studieplaner, diarieföring, intyg med mera.
 • Hålla dig uppdaterad om regelverket kring forskarutbildningen för att kunna informera ledning och andra berörda.
 • Granska och rapportera tillgodoräknande och poängsatta kurser.
 • Ansvara för doktorander i Ladok för antagning/registrering till kurser.

Inom ramen för anställningen ingår såväl specifika ansvarsområden som allmän problemlösning och administration beroende på institutionens behov. Du behöver både kunna ha en överblick och en förmåga att vara noggrann med detaljer. Vi uppmuntrar en förmåga att utveckla tjänstens möjligheter, du ser behov och är lösningsfokuserad. Då en del av institutionens verksamhet är på Campus Gotland kommer resor till Visby att krävas.

Kvalifikationskrav
Högskoleexamen i geovetenskap eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska vara utåtriktad, flexibel och ha ett intresse för både forskning och service. För att klara ditt arbete behöver du ha en mycket god kommunikationsförmåga, datorvana och kunna strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter och ditt arbetssätt.

Du ska ha erfarenhet av vad studieadministrativt arbete innebär och ha erfarenhet av att granska olika typer av avtal.

Arbetet innebär många personkontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har stor ansvarskänsla och intresse av att löpande uppdatera dig inom det egna arbetsområdet. Du tycker om att arbeta med människor, har god organisations- och samarbetsförmåga. Du kommer att vara institutionens expert på frågor kring forskarutbildning, därmed är det ett krav att du är uppdaterad på lagar och riktlinjer. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är viktigt att du har beslutsförmåga och kan ta egna initiativ. Empatisk förmåga och stresstålighet är viktigt. Vi vill att du är med och bidrar till en god arbetsmiljö.

Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Goda kunskaper om institutionens forskning och utbildning. Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete inom högskoleorganisationen och hantering av utbildningsadministrativa system, diarieföring och olika typer av informationsarbete. Det är meriterande om du har egen internationell erfarenhet av arbete, studier eller forskarstudier, likaså om du har erfarenhet av studieadministrativa system, i synnerhet Ladok och Studium.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sebastian Willman (biträdande prefekt), telefon: 018-471 2774, e-post: Sebastian.Willman@geo.uu.se, Fatima Ryttare-Okorie (administrativt ansvarig för forskarutbildningen), telefon: 018-471 2993, e-post: Fatima.Ryttare-Okorie@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/986.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/986
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb