Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via bland annat Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri är en del av institutionen för medicinska vetenskaper. Centret bedriver forskning och utbildning inom psykiatri, specifikt inom psykiskt trauma, och har flera uppdrag gentemot organisationer i Sverige i syfte att bistå med expertis inom området genom såväl utbildningar som sammanfattande rapporter av aktuella frågor till avnämare i Sverige. Arbetsuppgifterna för denna anställning består av att aktivt bidra till forskningsverksamheten samt andra kunskapsspridande insatser, särskilt gällande medicinska aspekter.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i psykiatri eller relaterat ämne. Läkarlegitimation och specialistkompetens inom psykiatri. Forskningserfarenhet inom psykotraumatologi, visat genom huvudförfattarskap på minst en publikation inom ämnet och som medverkande på flera publikationer inom ämnet. Gedigen erfarenhet från psykiatrisk verksamhet. Flytande svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta såväl självständigt och som del av en projektgrupp. Du förväntas också vara initiativtagande, självgående, och ha hög integritet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är önskvärt med forskningserfarenhet från flera domäner av psykotraumatologi, exempelvis epidemiologiska uppföljningar samt klinisk forskning. Det är meriterande med erfarenhet av arbete vid kunskapscentrum inom akademin och som sakkunnig eller motsvarande gentemot svenska myndigheter. Det är därtill meriterande med erfarenhet från psykiatrisk verksamhet i flera svenska regioner.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till och med 230930. Omfattningen är 40 % av heltidstjänstgöring. Tillträde 1 april, 2023. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Filip Arnberg, 018-611 88 98, filip.arnberg@neuro.uu.se


Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2023, UFV-PA 2023/184.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 april 2023
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/184
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb