Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Områdeskansliet för medicin och farmaci med cirka 70 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till ledning, institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden för medicin och farmaci och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, rekrytering av lärare, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Områdeskansliet består av fem enheter. Läs mer om vetenskapsområdet för medicin och farmaci här och läs mer om områdeskansliet för medicin och farmaci här.

Vi söker nu en utbildningshandläggare till enheten för utbildningsstöd. Enheten består av 15 personer och vårt uppdrag är att ge administrativt stöd och service till kommittéer, prodekaner, ordföranden, programansvariga och institutioner vad gäller utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt internationalisering av utbildning. Läs mer om enheten för utbildningsstöd här.

Vi sitter i centrala Uppsala med utsikt mot slottet och domkyrkan. Vi arbetar på plats i moderna och funktionella lokaler med egna arbetsplatser.

Arbetsuppgifter
Som utbildningshandläggare kombinerar du administrativ skicklighet och struktur med en god förmåga att samarbeta och jobba tillsammans med andra människor. Du kommer att utgöra ett kvalificerat administrativt stöd till vetenskapsområdets utbildningar, i synnerhet till farmaceutiska fakultetens program, vid beredning av ärenden och beslut. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor, främst utbildningshandläggare, utbildningsledare, studievägledare, studieadministrativa handläggare, samt prodekan, kommittéordföranden, programansvariga, programsamordnare, studierektorer, prefekter, kursadministratörer och ekonomer. En viktig del är att samverka med institutionerna, områdesledningen, avdelningar inom universitetsförvaltningen samt externa samarbetspartners.

Som utbildningshandläggare kommer du handlägga programspecifika utbildningsfrågor på grundnivå och avancerad nivå. Du kommer få ge administrativt stöd till arbetsutskott, beslutande kommittéer samt berednings- och arbetsgrupper. Detta innebär exempelvis att boka möten, upprätta kallelser, förbereda underlag till beslut, ansvara för protokoll, expediera, diarieföra och följa upp beslut och ärenden. I arbetet ger du även stöd och service till programansvariga, programsamordnare, programkommittéordförande, prodekan samt till samarbetande institutioner. Som utbildningshandläggare är du en central koordinator i arbetet med programmens utbildningsutvärderingar. Du arbetar även med utbildnings- och kursplaner i universitetets studieadministrativa system och utför programrelaterad utbildningsadministration. Andra arbetsuppgifter är budgetarbete, ekonomisk uppföljning för utbildningsprogram, avtalsadministration, utredningar samt metod- och kvalitetsfrågor. I förekommande fall bereder och handlägger du komplicerade studentärenden.

Inom anställningen arbetar du även som ett stöd till hela vetenskapsområdet. Du kan exempelvis komma att jobba med områdesövergripande kommittéer och arbetsgrupper. Du kan även få vara representant i styr- och arbetsgrupper samt ansvarig handläggare för ett brett spektrum av ärenden och uppgifter som förekommer vid områdeskansliet för medicin och farmaci, såsom remisser, yttranden, projektgrupper, utredningar, metod- och kvalitetsarbete. Arbetstoppar vid exempelvis terminsstart, terminsavslut, återrapportering och årsbokslut förekommer.

Kvalifikationskrav
Examen från högskoleutbildning eller utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt. God förmåga till tydlig och saklig kommunikation i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid statlig myndighet eller som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt. Erfarenhet av administrativt stöd till kommitté, nämnd, projektgrupp eller styrelse eller som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt. Erfarenhet av utbildningsadministration vid universitetet och högskola eller som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt. Erfarenhet av att arbeta med tilldelning av medel och ekonomiska frågor, gärna inom universitet och högskola. Erfarenhet av att ge verksamhetsstöd och service. Erfarenhet av att jobba i en organisation som genomgår utvecklings- och förändringsarbete. 

Vid denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. För att lyckas med arbetsuppgifterna behöver du vara kommunikativ, tydlig, saklig och professionell. Du har förmåga att samarbeta på ett framgångsrikt sätt med människor på olika positioner inom universitet och samarbetspartners. Det är viktigt att du är stabil och serviceinriktad i ditt arbetssätt. Arbetsuppgifterna kräver även att du är självgående samt har god förmåga till strukturerat arbete där du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
God kännedom om universitetsvärlden, gärna inom medicin och farmaci. God kännedom om regelverk och förutsättningar för utbildningsverksamhet vid universitet och högskolor. Exempelvis gällande lagstiftning, utbildningsfinansiering, uppföljning och utvärdering. Erfarenhet av att arbeta med studieadministrativa datasystem. Erfarenhet av samverkan och samarbete inom universitet, andra myndigheter, samarbetsorganisationer och uppdragstagare. Kunskap om upprättande och förnyelse av avtal. Erfarenhet av kvalitets-, metod- och utvecklingsarbete.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning tillämpas. Omfattning är 100%. Tillträde gärna så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Lämnas av enhetschef Malin Engelmark, malin.engelmark@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 januari 2023, UFV-PA 2022/5025.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/5025
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb