Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Befattningen är placerad i Mattias Jakobsson forskargrupp (http://jakobssonlab.iob.uu.se/) som består av ett internationellt team av 25 personer (seniora forskare, postdocs, doktorander och forskningsingenjörer) och är en del av programmet Människans evolution vid Evolutionsbiologiskt Centrum (http://www.iob.uu.se/research/human-evolution/). Forskargruppen har ett brett intresse för populationsgenetik och människans evolutionära historia och använder en kombination av matematiska studier av populationsgenetiska modeller och empiriska data för att förstå komplexa mönster av genetisk variation hos människan. Forskargruppen fokuserar på att förstå människans demografiska och evolutionära historia med hjälp av genetisk information från både nu levande och förhistoriska individer, att utveckla statistiska metoder för att analysera storskalig genomisk data, och att söka efter gener som förändrats under människans utveckling. Forskningen finansieras av Vetenskapsrådet, Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Europeiska forskningsrådet (ERC) och Riksbankens Jubileumsfond. Forskargruppen är multidisciplinär med kompetens inom ancient DNA, populationsgenomik och beräkningsbiologi.

Arbetsuppgifter: 
Arbete i specialbyggt laboratorium under renrumsförhållanden med förhistoriskt DNA (ancient DNA) för att generera sekvensdata från mänskliga lämningar. Arbetet innefattar dokumentation och provtagning från ben/tänder, DNA-extraktion, biblioteksberedning, amplifiering och kvantifiering samt noggrann rengöring av labbet. Hantering och provförberedelse för sekvensering och genotypning av moderna DNA-prover från blod/saliv samt rutinbaserat arbete i vanliga labb.

Kvalifikationskrav:
Examen som biomedicinsk analytiker eller masterexamen med inriktning molekylärbiologi, biomedicin, genetik eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av laboratoriearbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom planerings- och organisationsförmåga, ansvarstagande och noggrannhet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av arbete vid molekylärbiologiskt forskningslabb eller renrum. Erfarenhet av arbete med next generation sequencing- metoder, DNA-extraktion, PCR samt DNA-kvantifiering

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-10-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-09-30.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av Hanna Edlund, tel 018-471 2811, e-post hanna.edlund@ebc.uu.se och Mattias Jakobsson, tel 018-471 6449, mattias.jakobsson@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 september 2018, UFV-PA 2018/2696.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-10-01 eller efter överenskommelse.
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/2696
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-08-17
Sista ansökningsdag 2018-09-14

Tillbaka till lediga jobb