Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på uu.se/farmbio

Beskrivning av ämnet/forskargruppen: Inom forskningsområdet farmaceutisk fysik studeras utformning och tillverkning av samt egenskaper hos läkemedelsberedningar. Ett övergripande tema för denna forskning är att klarlägga hur råmaterial, utformning och tillverkning påverkar funktionsegenskaperna och kvaliteten hos läkemedelsberedningar.

Arbetsuppgifter
Forskningsprojektet syftar till att öka kunskapen om hur olika materials mekaniska egenskaper påverkar deras tablettbildande förmåga samt hur denna kan predikteras genom att analysera komprimeringsförloppet. Arbetet kommer huvudsakligen att vara experimentellt, och således huvudsakligen omfatta framställning av tabletter samt karakterisering av de ingående råmaterialen och de erhållna beredningarna. Arbetet inkluderar också behandling av experimentella data och sammanställning av resultat. Administrativt arbete på institutionen kan förekomma i viss utsträckning.

Kvalifikationskrav
För att vara berättigad till anställning som forskningsassistent krävs att den sökande har erhållit en grundexamen i ett för projektet relevant område, såsom farmaci, kemiteknik, kemi eller fysik, samt behärskar engelska väl i tal och skrift. Erfarenhet av laborativt arbete och erfarenhet av att använda excel för bearbetning av data. Personlig lämplighet, motivation och intresse för samt erfarenhet av forskning inom relevant område är meriterande.

Önskvärt/meriterande

  • Erfarenhet av metoder för karakterisering av partikel och pulveregenskaper.
  • Erfarenhet av tablettering.

Ansökningsförfarande:
Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande kort beskriver sig själv och sina forskningsintressen. Ansökan ska dessutom innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, examensarbete och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad. Omfattningen är heltid till och med 2025-02-28 med tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Göran Frenning, e-post goran.frenning@uu.se eller universitetslektor Josefina Nordström, e-post josefina.nordstrom@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2024, UFV-PA 2024/2368

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2368
Kontakt
  • Marina Rönngren, 018-4710000
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-08

Tillbaka till lediga jobb