Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.uu.se/medarbetare/institution/immunologi-genetik-och-patologi

Arbetsuppgifter 
Titel: Detektion och karakterisering av extracellulära vesiklar som sjukdomsbiomarkörer  
PI: Masood Kamali-Moghaddam
Mål: Att etablera känsliga analyser för detektion och karakterisering av extracellulära vesiklar och utvärdering av dessa som diagnostiska verktyg vid olika sjukdomar. Arbetet kommer att innefatta cellodling, isolering och rening av extracellulära vesiklar, konjugering av affinitetsbindare, etablering av avancerade affinitetsbaserade molekylära detektionsmetoder med qPCR och flödescytometriavläsning, validering av metoderna i kliniskt material.

Kvalifikationskrav
Civilingenjör inom området biovetenskap, molekylär medicin, bioteknik eller liknande. Utmärkt interpersonell och kommunikationsförmåga krävs. Erfarenhet av arbete med cellodling, isolering och rening av extracellulära vesiklar, flödescytometri och fluorescensmikroskopi är ett krav. Färdigheter i att använda dator och relevanta program krävs. Särskild vikt kommer att läggas vid akademisk kompetens, god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet av arbete med extracellulära vesiklar, erfarenhet av bioinformatik/biostatistik och erfarenhet av molekylära verktyg såsom proximitetsligeringsmetoder är önskvärda. Särskild vikt kommer att läggas vid akademisk kompetens, god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Masood Kamali-Moghaddam, masood.kamali@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 3 juli 2024, UFV-PA 2024/2350.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2350
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb