Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Forskningssköterska
Vill du arbeta med barncancerforskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningssköterska på Uppsala universitet.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning, forskarutbildning och undervisning inom reproduktiv hälsa, gynekologi, obstetrik, internationell kvinno- och mödrahälsovård, perinatalmedicin, pediatrik, global hälsa, kvinnomedicin och klinisk psykologi. Verksamheten är integrerad med kvinnokliniken och barnsjukhuset vid Akademiska sjukhuset. Inom forskargruppen Barnonkologisk och neurologisk forskning arbetar vi på att förbättra livskvalitet för barn och ungdomar med barncancer och barnneurologiska sjukdomar, och deras familjer, genom att öka förståelse för kliniska, biologiska, och psykosociala aspekter av dessa sjukdomar.

Mer information om forskargruppen finns på https://www.uu.se/institution/kvinnors-och-barns-halsa/forskning/enheten-pediatrik/barnonkologisk-och-neurologisk-forskning .

Arbetsuppgifter 
Du kommer att ha en viktig roll i en pågående forskningsstudie som undersöker hur det går för personer som har behandlats för leukemi som barn/ungdom. Det innebär en bredd av arbetsuppgifter såsom:
- rekrytering/screening av patienter, ansvarar för studiebesök enligt existerande studieprotokoll   
- studierelaterad dokumentation och datainmatning
- kontakt med personal i regionen, andra barnonkologiska verksamheter, forskare lokalt, nationellt och internationellt.

Som forskningssköterska (40%) inom studieteamet blir du en del av vårt engagerade och entusiastiska forskningsteam och kommer att arbeta tillsammans med forskare och vårdteamet. Du kommer även ha kontakt med övriga verksamma forskningskoordinatorer eller forskningssjuksköterskor på Akademiska Barnsjukhuset, och kan även frågas att hjälpa till i övriga pågående studier med behov.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska/specialistsjuksköterska inom barn/ungdom och vill utmanas och utvecklas inom ramen för ditt dagliga arbete. Du är ansvarstagande, flexibel och noggrann, samt har ett stort intresse för forskning relaterat till både barnonkologi och barnneurologi. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är en förutsättning och vi ser att du har god datorvana och kan behärska Microsoft Office-programmen, Cosmic samt patientdatajournaler. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från kliniska prövningar och har kunskap om de regelverk som styr verksamheten, ex ICH-GCP guidelines och GDPR, men framförallt lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 4 månader. Omfattningen är 40%. Tillträde 26 aug eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Arja Harila, 018-617 0869, arja.harila@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2024, UFV-PA 2024/2343.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2343
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb