Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Forskningsassistent
Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent på Uppsala universitet.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning.

Forskningen är knuten till forskargruppen HEAL (Hälsa, Engagemang och Aktivitet genom hela Livet) inom KBH och har fokus på arbetsterapi. Inom HEAL är forskningen inriktad på hälsofrämjande, prevention och rehabilitering för att möjliggöra aktivitet, delaktighet och hälsa i vardagen i människors olika livsstadier. Forskningsprojekten omfattar områden som delaktighet för barn och unga inom skola och fritid, hälsofrämjande faktorer och ett hållbart arbetsliv samt rehabilitering för äldre som bor kvar hemma.

Arbetsuppgifter
Stödja forskargruppen med forskningsrelaterade arbetsuppgifter efter behov i forskningsprojekten. Tex administration, datainsamling, arrangera workshops, analysera resultat samt skriva utkast på projektansökningar. Aktuellt för anställningen är bland annat arbetsuppgifter kopplade till projektet om Partnering for Change.

Kvalifikationskrav
Att ha studerat på högskolenivå samt tidigare erfarenhet av arbetsuppgifter i vetenskapliga projekt. För att lyckas i denna roll behöver du ha erfarenhet från arbete inom skola och erfarenhet av fokusgruppsintervjuer, exempelvis med elever och vuxna. Du behöver även ha erfarenhet av att planera och genomföra workshops med tillhörande dokumentation. Vidare behöver du ha erfarenhet av att arbeta som projektledare inom vetenskapliga studier med samordning och budgetansvar, projektansökningar och projektrapporter. 

Personlig lämplighet med förmåga till självständigt arbete och initiativtagande, samt förmåga att arbeta i grupp med kollegor med olika vetenskapliga bakgrunder. Arbetet kräver god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du haft en samverkande roll med kommuner. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad tom april 2025. Omfattningen är 40%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: forskargruppsledare  Maria Borgestig, tel. 018- 471 41 74

Välkommen med din ansökan senast den 3 juli 2024, UFV-PA 2024/2312.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2312
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb