Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning.

Arbetsuppgifter 
Vi söker en mycket motiverad person som är intresserad av att bedriva forskning inom området psykoneuroendokrinologi. Projektet bygger dels på data som redan är tillgängliga inom gruppen och dels på generering av nya data. Kandidaten kommer att uppmuntras till att utveckla nya sätt för att studera relevanta frågeställningar inom ämnet psykoneuroendokrinologi. Som forskare i projektet, samt vårdpersonal med erfarenheter av att diagnostisera PPD, kommer du att utföra, genetiska, beteende och hjärnsavbildning undersökningar och analysera data. I rollen ingår det att analysera data som samlas in och att involveras i spridningen av resultaten vid konferenser och i vetenskapliga tidskrifter. I rollen kommer du fungera som en resurs för fler juniorlabmedlemmar genom att dela sin kunskap; dessutom förväntas deltagande i teamets allmänna uppgifter och samarbete med andra teammedlemmar.

Projektet ingår i Europeiska unionens Horizon Europe forsknings- och innovationsanslag (Nr 10105760), med titeln RE-MEND (Building REsilience against MEntal illness during ENDocrine-sensitive life stages)  .Slutligen kommer harmoniseringen med en konstellation av nationella (https://mom2b.se/) och internationella (IRTG 2804) samarbetsprojekt.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Den sökande skall ha grundutbildning inom medicin, bioinformatik, psykologi, biologi, kemi, eller närliggande ämnen som arbetsgivaren bedömer relevant. Problemlösningsförmåga och ett strukturerat tillvägagångssätt kombinerat med ett intresse för toppmoderna molekylära tekniker och uppfinningsrikedom är önskvärt. Den sökande ska kunna arbeta självständigt och vara väl organiserad. Personen bör vara mycket motiverad, noggrann, målinriktad och bra på såväl självständigt som grupparbete. Goda kunskaper i engelska och svenska såväl muntligt som skriftligt krävs. Särskild vikt kommer att läggas vid dokumenterad erfarenhet av experimentellt arbete, statistiska analyser och tidigare publikationer.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kliniska studier, inklusive patientrekrytering och screening av deltagare (omfattande psykiatriska tillstånd) och samarbete med vårdpersonal. För rollen behöver du har kunskap om kliniska register (t.ex. Cosmic, SMSReg), erfarenhet av hjärnavbildningsforskning (inkl. MR licensen) och god erfarenhet av behandling av stora datamängder samt goda grundläggande kunskaper inom biostatistik och molekylärbiologi.  Erfarenhet av biologisk provtagning (t.ex. CSF och blodprovstagning) är ett krav. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi söker en person som har ett genuint intresse av psykoneuroendokrinologi. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet när det gäller vem som bedöms ha bäst förutsättningar att utveckla och genomföra det planerade projektet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är deltid 60%. Tillträde i augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Erika Comasco 

Välkommen med din ansökan senast den 1 juli 2024, UFV-PA 2024/2288.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2288
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb