Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.uu.se/medarbetare/institution/immunologi-genetik-och-patologi

Vickovic Lab vid Uppsala universitet söker en dynamisk, självmotiverad, teamorienterad beräkningsforskare eller statistiker för att utöka beräkningsinsatser för att förstå sjukdomsmekanismer. Vi är intresserade av att utveckla integrerande multimodala dataanalysverktyg som inkluderar enkelcellsdata och rumsligt upplösta omicsdata, bilddata, kliniska fenotyper, varianter och genotyper. Den framgångsrika kandidaten kommer att ha den unika möjligheten att arbeta i skärningspunkten mellan matematisk modellering, omics dataanalys, arbetsflödesoptimering och resursbyggande. Personen som väljs ut för denna roll skulle också ha ett nära samarbete med New York Genome Center teamet, och det finns möjlighet att tillbringa en längre period i New York som gästforskare.

Arbetsuppgifter
Ansvarsområden kan inkludera:

 • Utveckla nya beräknings-, maskininlärnings- och statistiska analysmetoder för att integrera och analysera storskalig, rumsligt upplöst RNA-sekv och genotypisk data med hjälp av nuvarande toppmoderna teknologier.
 • Utveckla dataanalysstrategier, skriv algoritmer och distribuera beräkningsverktyg för utforskning av mycket stora datamängder. Utveckla en resurs för samhället som ger tillgång till insamlad data; Arbeta nära med experimentella kollegor och kärnor för att förstå arten av genererad data.
 • Aktivt delta i utarbetandet av manuskript för publicering och presentera vid vetenskapliga konferenser.
 • Hjälpa till med kamrat- och studentmentorskap.
 • Dela expertis och ge utbildning och vägledning till gruppmedlemmarna vid behov.

Kvalifikationskrav

 • Mastersexamen i tillämpad matematik, datavetenskap eller relaterad disciplin krävs.
 • Tidigare erfarenhet av Bayesiansk inferens, nätverksslutning, VAE och bildanalys är att föredra, men exceptionellt kreativa och drivna vetenskapsmän med intresse och anpassningsförmåga krävs.
 • Stark muntlig och skriftlig kommunikation, datadokumentation och presentationsförmåga krävs; Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar för publicering krävs.
 • Förmåga att hantera flera projekt samtidigt krävs.
 • Utmärkt samarbetsförmåga och interpersonell förmåga, samt vilja att arbeta i en högt tempo teammiljö krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tekniska och professionella färdigheter: visar konsekvent färdigheter och kunskaper som är relevanta för nuvarande roll; strävar efter att utöka djupet och bredden av tekniska och professionella färdigheter; arbetar med en hög nivå av integritet; uppvisar fokus och disciplin; prioriterar på lämpligt sätt, hanterar förväntningar och levererar åtaganden.
Collaborative & Communicative: Modellerar samarbete och lagarbete; tar fram det bästa andra; arbetar effektivt med alla nivåer, internt och externt; respekterar och omfattar mångfald perspektiv; kommunicerar tydligt och lyssnar noga; använder gott omdöme om vad man ska göra kommunicera och när det ska göras.
Anpassningsbar och innovativ: Anpassningsbar och omfamnar förändring; utvecklar nya insikter och strävar efter förbättringar och effektivitet; främjar utbyte av nya idéer och är villig att utmana status quo; tar initiativ och är lösningsorienterad; arbetar med passion och nyfikenhet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sanja Vickovic, sanja.vickovic@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 25 juni 2024, UFV-PA 2024/1878.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1878
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb