Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 85 anställda och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära tillsammans i en kreativ och öppen miljö. Mer information om avdelningen finns på www.ilk.uu.se.

Beskrivning
Vi söker en forskare som kommer att delta i utvecklingen av radiomärkta teranostiska medel. Projektet är en del av ett större program med fokus på avbildning och behandling av prostatacancer med antagonist till gastrinfrisättande peptidreceptor (GRPR). Det övergripande målet är att undersöka faktorer som påverkar inriktningsegenskaperna hos antagonisten till GRPR och dess utsöndringsväg. Det särskilda syftet med projektet är utveckling av peptidbaserade GRPR-inriktade terapeutiska medel med hög stabilitet i blodcirkulationen. Kandidaten förväntas både utföra självständigt arbete och arbeta i samarbete med andra gruppmedlemmar. Projektet kommer att genomföras i professor Anna Orlovas forskargrupp, som för närvarande består av två postdoc forskare. För mer information, besök gruppens hemsida: https://www.ilk.uu.se/forskargrupper/theranostics/avbildning-av-cancer/publikationer/.

Arbetsuppgifter
Projektet omfattar peptiders design, peptidsyntes, utveckling och optimering av märkningsmetoder för olika teranostiska radionuklider, karakterisering av märkta peptid(er) och dess (deras) in vitro och in vivo undersökning. Sökandens arbetsuppgifter inkluderar även engagemang i underhåll av gemensam laboratorieutrustning vid institutionen och undervisning i ämnet radioligander för teranostiska tillämpningar.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i farmaceutiska vetenskaper. Dokumenterad erfarenhet inom området utveckling av radiofarmaka. Förmåga att arbeta i team, utföra självständigt arbete och felsökning, god organisationsförmåga och initiativförmåga krävs. Utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i engelska krävs. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Dokumenterad erfarenhet av forskning inom läkemedelskemi efter avslutade doktorandstudier. Erfarenhet av utveckling av radioligander och speciellt av optimering av deras stabilitet i blodcirkulationen. Erfarenhet av klinisk översättning av radionuklidbaserade riktade peptider/proteiner. Det är viktigt att du är högmotiverad med förmåga att arbeta väl i en tvärvetenskaplig miljö med många samarbetspartners. Erfarenhet av arbete med radioaktivitet och radionuklidbaserad bildbehandling och terapi, svenskt FELASA-certifikat är meriterande.

Ansökningsprocess
Ansökan ska innehålla ett kort brev som sammanfattar forskningsintressen/expertis, CV, dokumenterad doktorsexamen och kontaktuppgifter till minst en referens.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning (provanställning kan komma att tillämpas). Anställningens omfattning 100 %. Startdatum 1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta: Professor Anna Orlova, +46(0)18 471 5303, anna.orlova@ilk.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 juni 2024, UFV-PA 2024/2130

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2130
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb