Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningssociologi,

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och uppdragsutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 270 anställda varav runt 185 lärare/forskare, 55 doktorander och 30 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Om Campus Gotland: Uppsala universitet Campus Gotland erbjuder det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, och ett unikt småskaligt campus i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Campus Gotland utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. https://gotland.com/leva-bo/

Arbetsuppgifter
Undervisning, examination, administration och handledning inom institutionens kurser. Anställningen avser undervisning främst med inriktning mot yngre åldrar, undervisning inom den s k utbildningsvetenskapliga kärnan på förskollärarprogrammet samt undervisning på uppdragsutbildningen. Till arbetsuppgifterna hör också kursledning samt informations-, kursplane-, utrednings- och utvecklingsarbete. Det ingår även att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet. Arbetsuppgifter i övrigt enligt lokalt kollektivavtal.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som avlagt examen med ämnesfördjupning från högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet. Krav för denna tjänst är avlagd förskollärarexamen samt masterexamen i för anställningen relevant ämne. Den sökande ska kunna undervisa på svenska. Svenskspråkighet är ett krav vid tillsättningen, då den största delen av kurslitteraturen är på svenska och behandlar en svenskspråkig kontext där examinationsuppgifter och övriga studenttexter ska läsas och återkopplas på svenska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Förskollärarutbildning. Arbete eller erfarenhet av arbete i förskolan är meriterande. Särskild vikt fästes vid erfarenhet av undervisning på förskollärarprogrammet inom något eller flera av områdena som ingår i ämnet förskoledidaktik.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ledaregenskaper, god samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Om anställningen
Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen är tillsvidare (provanställning kan komma att tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort Visby

Upplysningar om anställningen lämnas prefekt Jonas Almqvist, e-post: jonas.almqvist@edu.uu.se eller studierektor Gabriella Gejard, e-post: gabriella.gejard@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 27 juni 2024, UFV-PA 2024/2121

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2121
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb