Uppsala universitet, Institutionen för informatik och media

Beskrivning

Vid institutionen för informatik och media undervisar och forskar vi inom informationssystem, människa-datorinteraktion samt medie- och kommunikationsvetenskap. Styrkan med denna sammansättning är att vi samlar kompetens, nätverk och forskare från olika men samtidigt tangerande områden. Därmed uppnår vi synergieffekter samtidigt som olikheterna genererar en kreativ och spännande forskarmiljö.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar dels administrativt arbete i relation till kurser inom systemvetenskapliga programmet men också att vara behjälplig under laborationer och lektioner. Arbetet innefattar även rättning och handledning. 

Kvalifikationskrav

Avslutade kurser på minst A-nivå inom programmering, databaser och systemutvecklingsprocesser med goda resultat. Pågående högskolestudier. Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Önskvärt/meriterande i övrigt

Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga samt att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt. Det är meriterande med kurser eller erfarenhet inom pedagogik samt goda kunskaper inom programmering. Vi ser det även som extra meriterande om du för närvarande studerar första året på kandidatprogrammet inom systemvetenskap, om du nyligen har tagit kandidatexamen inom systemvetenskap samt om du har programmeringsvana i programmeringsspråket Python och har möjlighet att arbeta på distans under sommaren 2025.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt en motivering till varför du söker tjänsten. Uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan skall även innehålla en kortfattad beskrivning av din pedagogiska grundsyn, hur du ser på lärande och hur du ser på att lära ut till andra.  Ansökan ska dessutom innehålla ett CV samt ett studieresultat och ett studieintyg.

Om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 10-15% enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lön tillämpas. Placeringsort är Uppsala med tillträde 2024-08-26 eller enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2025-06-30.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Christer Stuxberg, christer.stuxberg@im.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 21 juni 2024, UFV-PA 2024/2013.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-26
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 10-15
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2013
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb