Uppsala universitet, Institutionen för biologisk grundutbildning

Institutionen för biologisk grundutbildning (IBG) vid Uppsala universitet https://www.ibg.uu.se koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Biologiska sektionen omfattar fyra institutioner https://www.biologi.uu.se.

Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på två Campus: Evolutionsbiologiskt centrum och Biomedicinskt centrum. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda och 1300 studenter. Läs gärna mer om verksamhetens arbete här: https://www.ibg.uu.se

IBG söker nu en student som läser Kandidatprogram i biologi/molekylärbiologi eller som har läst detta kandidatprogram och nu studerar ett Masterprogram i biologi vid Uppsala universitet, och som är intresserad av att arbeta som studentamanuens vid Institutionen för biologisk grundutbildning.

Arbetsuppgifter
Som YLA-amanuens arbetar du med uppgifter för att stärka yrkeslivsanknytningen (YLA) inom biologiutbildningen. I arbetet ingår att kontakta alumner ute i arbetslivet för att engagera föreläsare till YLA-träffarna, vara värd för träffarna, notera närvaro och hålla en aktiv kommunikation med kursansvarig och studievägledare för att i god tid planera kommande träffar. Det är ett omväxlande jobb där du förväntas ta egna initiativ. Du kommer att ha kontakt med många olika personer inom skilda yrkesområden. Anställningen är på 7% under perioden september till och med maj. Arbetet är flexibelt, och till stor del kan du disponera ditt arbete själv, med undantag för de schemalagda YLA-eventen.

Kvalifikationskrav
Anställningen som amanuens regleras i Högskoleförordningen (HF 5:10). För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå i biologi/molekylärbiologi samt att du behärskar både skriftlig och talad svenska väl. Vi ser att du som söker är strukturerad, utåtriktad och bra på att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare är du självgående och ansvarstagande. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Läser första eller andra året på kandidatprogrammet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12 from 2024-09-15 tom 2025-05-31. Omfattningen är 7 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Elisabeth Långström, e-post elisabeth.langstrom@ibg.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2024, UFV-PA 2024/2003.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 7
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2003
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-08-05
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb