Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för Kirurgiska vetenskaper (IKV) tillhör det Medicinska och Farmaceutiska vetenskapsområdet. Vi bedriver undervisning på grund, avancerad och forskarnivå samt forskning inom ämnesområdet kirurgi. Undervisningen sker bl.a. inom läkar-, sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskning bedrivs i ett 20-tal forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen.
IKV har ca 160 anställda och drygt 200 registrerade doktorander. Flertalet av doktoranderna är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. En stor del av de anställda har också anställningar som delas mellan universitet och sjukhus. Omsättningen är på ca 170 miljoner.  

För närvarande består administrationen vid IKV av 15 personer varav tre ekonomer och två ekonomiadministratörer. Övriga kollegor arbetar med HR, kursadministration, kommunikation och projektadministration. Med hjälp av våra olika kompetenser ger vi stöd till ledning och anställda vid vår institution. Vi har ett trevligt arbetsklimat och en god gemenskap inom administrationen. Hoppas att du är intresserad av att bli vår nya kollega!

Arbetsuppgifter
Ditt arbete är självständigt men sker i nära samarbete med dina administrativa kollegor.  Du kommer att arbeta med budget och bokslut samt löpande ekonomihantering som avstämningar, omföringar och lönekontering. Du stödjer institutionens forskare, lärare och andra medarbetare rörande ekonomiska frågor och deltar aktivt i utvecklingen av ekonomifunktionens processer och rutiner. Du kommer att arbeta med hantering av både statligt och externt finansierade projekt och vara delaktig i hela processen från upprättandet av budgetkalkyler för ansökningar fram till ekonomisk uppföljning och slutredovisning av projekten. Det statliga regelverket är speciellt och olika finansiärer kräver olika typer av redovisning. Som ekonom måste du kunna sätta dig in i olika regelverk och även kommunicera ut dem till berörda forskare.

Granskning av de ekonomiska delarna i inkommande avtalsförslag liksom viss avtalsskrivning (fakturaavtal) förekommer också. Du måste bevaka att ekonomiadministrationen sköts enligt gällande regelverk och att institutionens rutiner och regler för ekonomihantering följs. Du deltar också i formandet av nya rutiner och arbetssätt för att effektivisera och förenkla arbetet. 

I arbetet som ekonom på en klinisk institution ingår ett nära samarbete med Akademiska sjukhuset. Du bör därför trivas i en kommunikativ roll med många kontaktytor. Det nära samarbetet sätter prägel på vårt arbete. Vi som arbetar här tycker att det är både spännande och stimulerande att få bidra till den viktiga verksamhet som bedrivs vid universitetssjukhuset.  

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som ekonom bör du som söker ha följande kvalifikationer:

  • Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • Flerårig dokumenterad erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i en stor organisation med offentlig verksamhet. Arbetet ska ha inkluderat självständigt upprättande av budget och bokslut med redovisning och uppföljning samt ekonomistyrning.
  • Mycket goda kunskaper om ekonomirelaterade lagar och regelverk.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt mycket god datorvana och mycket goda kunskaper i Excel.

Det är också viktigt att du har ett noggrant och strukturerat arbetssätt samt en förmåga att prioritera och hålla tidsramar. En daglig kontakt med forskare, kollegor inom administrationen samt andra delar av universitet kräver god samarbetsförmåga, prestigelöshet samt en utpräglad service- och ansvarskänsla. Det är lika viktigt att du har förmåga att förklara ekonomiska underlag för icke-ekonomer som att du har en god analytisk förmåga. Du bör också vara bra på detaljerna samtidigt som du kan se det stora sammanhanget. Du behöver vara bekväm med att ha ”öppen dörr” och vara tillgänglig för övriga medarbetare. Viktigt är en vilja och inställning att ge god service till kollegor och uppdragsgivare, samt att ha ett öga för vad som behöver göras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av statligt ekonomiadministrativt arbete vid högskola/universitet. Erfarenhet av arbete i ekonomisystemet Raindance, lönesystemet Primula, diariet W3D3 och andra datasystem som används vid Uppsala universitet är meriterande liksom erfarenhet av uppföljning och rapportering av EU-finansierade projekt och projekt med annan extern bidragsfinansiering.

Formulera gärna ett personligt brev som bifogas ansökan men vi kompletterar med några frågor som det är obligatoriskt att besvara.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattning är 100%. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: HR-generalist Higran Saghir, higran.saghir@uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 13 augusti 2024, UFV-PA 2024/2194.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2194
Facklig företrädare
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-08-13
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb