Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Ekonom, heltid, tillsvidare

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 100 doktorander och har en omsättning om ca 400 mkr. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Vi forskar och undervisar om allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Läs mer på www.physics.uu.se.

Institutionens administrativa stödfunktion består idag av 23 medarbetare. Övriga kollegor arbetar inom områdena HR, kursadministration, service och kommunikation.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet på www.uu.se/medarbetare/anstallning.

Arbetsuppgifter
Anställningen innebär kvalificerat ekonomiarbete vid en eller flera avdelningar inom institutionen. Det innebär arbete med redovisning, uppföljning och analys, samt ansvar för att upprätta budget, prognos och bokslut för respektive avdelning. Institutionen har många externt finansierade forskningsprojekt varför projektplanering, löpande redovisning och uppföljning av projekt, samt rapportering till externa finansiärer, utgör en stor del av det löpande arbetet. Projektstrukturen är komplex och för att lyckas måste du arbeta strukturerat och hålla god ordning inom och mellan projekt, samtidigt som du håller koll på helheten inom avdelningen.

Universitetet är en statlig myndighet med omfattande regelverk och lagar som måste bevakas och efterföljas. Forskningsprojekten har även många bidragsgivare och finansiärer med olika regelverk, du behöver därför kunna sätta dig in i komplexa anvisningar, ofta på engelska.

Tjänsten innebär mycket självständigt arbete men du samarbetar även nära forskare och övriga kollegor inom ekonomigruppen och administrationen. Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera ekonomisk information till personer med annan yrkesbakgrund på både svenska och engelska. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Du förväntas bidra aktivt till ekonomigruppens utveckling av ekonomiadministrativa rutiner. Allmänna administrativa uppgifter kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. Perioder med hög arbetsbelastning förekommer vid budget- och bokslutsarbete, samt vid projektrevisioner.

Kvalifikationskrav 
Civilekonomexamen med inriktning mot redovisning, eller motsvarande. Flerårig dokumenterad erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, inklusive upprättande av budget och bokslut med redovisning och uppföljning, som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt goda IT-kunskaper, särskilt i Excel och övriga Office-paketet.

Tjänsten innebär både självständigt- och teamarbete, samt förutsätter att du har en god organisationsförmåga och noggrannhet i ditt arbete. Den sökande ska därför vara beprövat strukturerad i sitt arbetssätt och ha god analytisk- och utredningsförmåga. Arbetet kräver initiativförmåga och driv, samt förmåga att hantera många parallella ärenden. Arbetsuppgifterna kräver ett utåtriktat och proaktivt lösningsinriktat förhållningssätt, ansvarstagande och förmåga att kunna ge ett gott bemötande och god service.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomiarbete inom högskolesektorn eller annan offentlig verksamhet. Erfarenhet av arbete med EU-projekt. Det är även meriterande om du har kunskaper i ekonomisystemet Raindance, inköpssystemet Proceedo och lönesystemet Primula.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt dina meriter matchar anställningen. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (tex kopior på examensbevis, betyg, referenser, rekommendationsbrev, etc.)

Vi kommer läsa ansökningarna löpande och intervjuarbetet kan komma att påbörjas redan innan ansökningstidens utgång.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Carolina Wallström-Pan, carolina.wallstrom-pan@physics.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2024, UFV-PA 2024/1439.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1439
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb