Uppsala universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen har bedrivit utbildning och forskning i 400 år. Institutionen utgör idag en av de ledande statsvetenskapliga institutionerna i Norden. Den har ca 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Verksamheterna utgörs huvudsakligen av undervisning på grund- och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen inom statsvetenskap och utvecklingsstudier. Därtill bedrivs det en omfattande forskning på nationell och internationell nivå vid institutionen. Läs mer om institutionens verksamhet på vår hemsida: www.statsvet.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Arbetet kommer att utföras inom forskningsprojektet ”Varsel om stridsåtgärd: ett nytt mått på arbetsmarknadskonflikt?” som finansieras av Forte. Projektet syftar till att kartlägga alla varsel om stridsåtgärd som lagts i Sverige under tidsperioden 1980-2020. Assistenten kommer att samarbeta med Jenny Jansson (projektledare) och Katrin Uba vid Statsvetenskapliga institutionen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar kodning av varsel samt insamling av arkivmaterial om varsel om stridsåtgärd och medlingsprocesser.

Kvalifikationskrav
Kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne, förslagsvis ekonomisk historia, statsvetenskap, sociologi eller nationalekonomi. Arbetet kräver kunskap om svensk arbetsmarknad, lönebildning och de svenska arbetsmarknadsorganisationerna. Vidare krävs noggrannhet, självständighet, god analytisk förmåga och en mycket god förmåga att förstå och uttrycka sig på svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Intresse för arbetsmarknadsrelationer och arbetsinställelser, liksom erfarenhet av att samla och analysera arkivmaterial är meriterande.

Ansökan

  • Ansökan ska innehålla följande:
  • Personligt brev (max 2 sidor) på svenska: Beskriv varför du söker, varför du passar för tjänsten, samt ditt möjliga startdatum och hur du har möjlighet att förlägga arbetstiden. Om du har ett arbetsprov (t.ex. en uppsats) får du gärna bifoga en kopia.
  • Curriculum Vitae, på svenska 
  • Utskrift av betyg (inofficiell kopia räcker)
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner (kommer endast att användas i slutet av rekryteringsprocessen).

Sökande som valts ut till toppkandidater kommer att kallas till en intervju.

Om anställningen
Anställningen tidsbegränsad till 3-6 månader, omfattningen är 50-100 %. Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: flexibelt men viss materialinsamling kommer ske i Stockholm.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jenny Jansson, e-post: jenny.jansson@statsvet.uu.se  

Välkommen med din ansökan senast den 20 september 2023, UFV-PA 2023/3202.

 Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3202
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-20

Tillbaka till lediga jobb