Uppsala universitet, Institutionen för kemi - Ångström

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har 260 anställda och omsätter 290 miljoner kronor. Vid institutionens sex program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram. Mer information finns på vår hemsida.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Huvudfokus för arbetet är att stödja forskning inom utveckling av elektrolyter och grafitelektroder för dubbla jonbatterier. I arbetet ingår att utföra cellmontering och experimentella elektrokemiska och spektroskopiska (Raman och XPS) analys av batterikomponenter. Arbetet kommer även att innefatta utarbetande av rapporter.

Kvalifikationskrav
För att anställas som forskningsassistent är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Arbetet kräver minst en avklarad examen i kemi eller kemiteknik på kandidatnivå eller högre. Dokumenterad tidigare erfarenhet av Ramanspektroskopi och elektrokemiska metoder (såsom cyklisk voltammetri och galvanostatiska tekniker) är ett krav. Studenten ska ha en stark bakgrund inom elektrokemi och dokumenterad erfarenhet av kolkarakterisering, elektrolytformulering och elektrokemisk testning av material som används i dubbla jonbatterier. Arbetet kräver organiserad dokumentation av laboratorieprocedurer och data lämpliga för publicering. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet.

Önskvärt/meriterande
Erfarenhet av arbete med operando Ramanspektroskopi och dataplottning i OriginPro eller Igor.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning sex månader. Omfattningen är 25%. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Habtom Desta Asfaw, habtom.desta.asfaw@kemi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2023, UFV-PA 2023/2016.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2016
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb