Uppsala universitet, Institutionen för materialvetenskap

Tillsvidareanställning på deltid (50%) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Anställningen är placerad vid avdelningen för medicinsk teknik i den interdisciplinära forskargruppen EMBLA som leds av professor Maria Tenje. Gruppen bedriver framgångsrik och internationellt erkänd forskning inom organs-on-chip och droppbaserad mikrofluidik i samarbete med forskarlag vid flera olika svenska och utländska universitet. Vi driver också en pilotfacilitet inom SciLifeLab som stödjer forskare inom livsvetenskaperna med tillverkning och användning av mikrofluidala system. Forskningsfinansiering har erhållits genom flera prestigefyllda anslag, bl.a. från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och European Research Council (ERC). I dag är vi ca. 15 personer i gruppen och då vi nyligen erhållit finansiering för två nya stora projekt söker vi nu en serviceinriktad och resultatorienterad projektkoordinator för administrativt stöd till forskningsgruppen.

Ytterligare information om forskargruppen finns att tillgå på websidan: http://www.materialvetenskap.uu.se/embla

Ytterligare information om pilotfaciliteten finns att tillgå på websidan:
http://www.customizedmicrofluidics.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Denna tjänst har som syfte att främst vara en administrativ stödfunktion. Dina arbetsuppgifter kommer vara att organisera, strukturera och utveckla arbetsrutiner inom i första hand EMBLA-gruppen. Typiska arbetsuppgifter är: koordinering av möten (både för mindre grupper och större vetenskapligt symposium) samt föra mötesanteckningar, förbereda och rapportera projekt- och gruppbudgetar med stöd av institutionens ekonomer, göra researrangemang, uppdatera hemsidor och sociala medier med nya forskningsresultat och publikationer samt hjälpa till med ekonomisk och vetenskaplig rapportering till universitetet såväl som nationella och internationella forskningsfinansiärer.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i medicinsk teknik, teknisk fysik, materialvetenskap eller motsvarande examen inom liknande område samt dokumenterad erfarenhet av forskning inom minst ett av dessa områden, då vi tror att det är nödvändigt att förstå forskningens natur för att kunna hantera de förväntade arbetsuppgifterna.

Vi kräver goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av vetenskapligt skrivande. Erfarenhet av ekonomisk rapportering och utvärdering av kommersiell potential i forskningsprojekt. Erfarenhet från arbete med forskningsfinansiering är mycket meriterande liksom dokumenterad erfarenhet av att arrangera vetenskapliga evenemang för allmänheten. Intresse och erfarenhet av grafisk design och vetenskapliga illustrationer.

Eftersom antalet uppdrag kommer att variera över tid är det nödvändigt att du är flexibel till din karaktär och klarar av att ansvara för flera olika projekt av varierande storlek parallellt och ha förmåga att prioritera för att leverera inom utsatta tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du måste vara självgående och initiativrik och ha förmåga att leda och driva projekt samt samarbeta och kommunicera med personer inom olika ämnen och nivåer. Vi tror att du gillar att hjälpa dina kollegor och känner stolthet av att erbjuda bra stödverksamhet. Det är viktigt att du är pedagogisk, strukturerad, har god känsla för detaljer och kan arbeta effektivt både enskilt och i grupp. För att trivas i den här rollen måste du vara prestigelös och inte vara rädd för nya utmaningar och olika typer av arbetsuppgifter.

Instruktioner för ansökan
Din ansökan ska innehålla:

1) Ett kort brev som beskriver dig själv, tidigare forskningserfarenhet och varför just du är lämplig för denna tjänst

2) CV (max. 2 sidor)

3) En kopia av din doktorsexamen

4) Namn och kontaktuppgifter (adress, e-postadress och telefonnummer) till minst två referenspersoner

5) Lista på relevanta texter, t.ex. forskningspublikationer eller rapporter

Ansökan kan med fördel skrivas på engelska. Vi kommer under ansökningstiden löpande att läsa ansökningshandlingar och kalla till intervju.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är 50%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Maria Tenje, (maria.tenje@angstrom.uu.se) eller dr Susan Peacock (susan.peacock@angstrom.uu.se).

Information om avdelningen för medicinsk teknik finns att tillgå på: https://www.materialvetenskap.uu.se/medicinsk-teknik/

Välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2023, UFV-PA 2023/1014

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enl ök
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1014
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-04-12
Sista ansökningsdag 2023-05-19

Tillbaka till lediga jobb