Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Kansliet för teknik och naturvetenskap med ca 55 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Kansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden. Kansliet arbetar bland annat med forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten, extern- och internkommunikation samt ansvarar för fakultetens studentservice. Kansliet ansvarar för frågor gällande vetenskapsområdets grundutbildning, forskarutbildning, rekrytering av lärare samt handläggning av frågor på områdesnivå. Kansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Enheten för studentservice har i uppdrag att säkerställa att studenter vid teknisk-naturvetenskapliga fakulteten har en likvärdig och hög servicenivå. Enheten samordnar institutionernas studentserviceverksamhet samt ansvarar för programadministration och programstudievägledning för fakultetens ingenjörsprogram. Vidare samordnar enheten likavillkorsarbetet och stöd för internationella studenter. Enheten schemalägger dessutom större delen av fakultetens kurser.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen i att vägleda studenter på civilingenjörsprogrammen eller högskoleingenjörsprogrammen. I arbetet ingår upprättande av individuella studieplaner, kontinuerlig uppföljning av studieresultat tillsammans med programansvariga samt undervisning i studieteknik för förstaårsstudenter. I anställningen ingår även arbete med information och
studentrekrytering samt handläggning av tillgodoräknanden. Du kommer att arbeta nära programansvariga och personal vid Enheten för studentservice. Visst arbete kommer att ske vid studentservicedisken på Ångströmlaboratoriet.

Kvalifikationskrav
Studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande kompetens i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av vägledningssamtal både enskilt och i grupp. Vidare ska du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du visar gott omdöme, har empatisk förmåga samt har mycket god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av studievägledning inkluderande vägledningssamtal. Erfarenhet av karriärvägledning, projektledning och att arbeta med studieadministrativa system. Har undervisat eller instruerat i studieteknik. Ämneskunskaper inom teknik och naturvetenskap.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad tom 2023-11-30. Omfattningen är 50%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Eva Skytt, 018-471 6398, eva.skytt@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 mars 2023, UFV-PA 2023/887.

 

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/887
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb