Uppsala universitet, Institutionen för psykologi

Vid institutionen för psykologi utbildas ca 700 heltidsstudenter varje år. Här finns flera framgångsrika forskargrupper som bedriver forskning inom varierande områden i ämnet psykologi. Anställningen som postdoktor är knuten till institutionens barn- och babylab och omfattar 100% under 24 månader med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.  

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Testa små barn och spädbarn med olika metoder (ögonrörelsemätningar, beteendeobservation/tester, intervjuer) inom pågående forskningsprojekt i kring urbaniseringens effekter på små barn. Datainsamling på plats i Turkiet kräver hög kompetens om den lokala kulturen och god förmåga att kommunicera på lokala språk. Datakodning, analys och inmatning av data, så väl som skrivande av vetenskapliga artiklar på de ämnen som studierna avhandlar är centrala arbetsuppgifter. Undervisning (max 20 % av heltid) kan komma att ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i psykologi eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i psykologi. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Erfarenhet av testning av barn inom ramen för forskning eller liknande arbete är mycket meriterande. Grundläggande kommunikationsfärdigheter i svenska (skriftligt som muntligt) och grundläggande kommunikationsfärdigheter i lokala språk samt god insikt om de kulturella kontext där studierna genomförs är av största vikt. I övrigt är det viktigt att personen har hög social kompetens då delar av studien innebär intervjuer och samtal med föräldrar. Att kunna arbeta effektivt och självständigt är nödvändigt, samt att den sökande har goda IT färdigheter. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper varför intervjuer så väl som referenstagning kan komma att ingå i urvalsprocessen.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av de metoder som används i studien (ögonrörelsemätningar, beteendeobservationer, intervjuer), erfarenhet av forskning i allmänhet, erfarenhet av kvantitativ databehandling, IT färdigheter utöver grundläggande färdigheter (t ex programmering i SQL, R eller MATLAB).

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  i minst två och högst tre år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala och Istanbul.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Gustaf Gredebäck: Gustaf Gredebäck, gustaf.gredeback@psyk.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 mars 2023, UFV-PA 2023/736.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/736
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb