Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 250 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära (LUVAL); geofysik; naturresurser och hållbar utveckling (NRHU); mineralogi, petrologi och tektonik (MPT); paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. Institutionen har verksamhet i Uppsala och på Gotland. För mer information:  Institutionen för geovetenskaper.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Den administrativa chefen är direkt underställd institutionens prefekt och förväntas ge denne kvalificerat administrativt stöd och beslutsstöd på bred front. Arbetsuppgifterna kan innefatta organisationsfrågor, förvaltningsrätt, verksamhetsplanering och uppföljning. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och är adjungerad i institutionens styrelse. Du förväntas bistå ledningsgrupp, styrelse och programansvariga med uppföljningar och analyser.

Rollen som administrativ chef innebär också att vara en länk mellan universitetsförvaltningen och institutionen. Därtill förekommer det tjänsteresor till Gotland.

Den administrativa chefen leder och utvecklar institutionens verksamhetsstöd för ekonomi och HR som idag består av ett 10-tal medarbetare. Gruppen kan komma att utökas med ytterligare medarbetare på sikt.

Din uppgift är att organisera och bemanna en professionell stödverksamhet utifrån institutionens arbete med utbildning, forskning och samverkan. Du skapar förutsättningar för att stödverksamheten fungerar på ett kvalitativt, effektivt och funktionellt sätt. I rollen ingår vidare arbete med utveckling av verksamhetsstödets gemensamma processer och arbetssätt.

Som administrativ chef har du budget- och personalansvar för verksamhetsstödet. Du säkerställer budget- och bokslutsarbete. Du ansvarar även för arbetsmiljöfrågor samt håller i utvecklings- och lönesamtal för institutionens verksamhetsstöd.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs relevant högskoleexamen eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, goda kunskaper och erfarenhet av statlig eller annan offentlig verksamhet.

Du är van att verka och navigera i en komplex organisation och har erfarenhet av att möta olika chefsrelaterade utmaningar på ett öppet och nyfiket sätt. Du har förmåga att se frågor och lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du förstår kopplingen mellan det administrativa verksamhetsstödet och den akademiska verksamhetens behov samt bidrar på ett strategiskt och analytiskt sätt.

För arbetet krävs att du har förmåga att fatta beslut, delegera och vara tydlig. Vidare förutsätter arbetet som chef att du har stark integritet och arbetar förtroendeingivande. Du är prestigelös och kan vid behov gå in och driva operativa arbetsuppgifter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Goda kunskaper inom Officepaketet och vana av att använda olika IT-system är en självklarhet för detta arbete.

Rollen som administrativ chef förutsätter att du har ett genuint intresse för att leda och utveckla människor och verksamhet. Du är lyhörd och har förmåga att skapa ett gott och positivt arbetsklimat samt har ett service- och samarbetsinriktat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbetsledning och chefserfarenhet inom offentlig verksamhet är meriterande, liksom erfarenhet av att leda administrativt arbete inom högskola/universitet. 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Prefekt Ian Snowball, tel: 018-471 36 57, e-post: ian.snowball@geo.uu.se
Administrativ chef Ann Berner Westerberg, tel: 018-471 25 32, ann.b-westerberg@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2023, UFV-PA 2023/454.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/454
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-03
Sista ansökningsdag 2023-03-03

Tillbaka till lediga jobb