Uppsala universitet, Enheten för ledningsstöd och samverkan

Uppsala universitet, Enheten för ledningsstöd och samverkan

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Uppsala Health Summit är en internationell, årligt återkommande mötesplats för beslutsfattare, opinionsbildare och experter för samtal om hur vi kan använda kunskap från forskning och innovationer för bättre hälsa och bättre vård. Samtliga delegater är personligt inbjudna personer från industri, politik, akademi, vård och civilsamhället, och kommer från olika delar av världen. Tema för mötet i oktober 2023 är Pollution and Health.

Vi söker nu 1 – 2 personer som under en begränsad tid kan assistera oss med att kartlägga nyckelaktörer, på organisations- och personnivå, att bjuda in till 2023 års möte.

Du hittar mer information om Uppsala Health Summit på vår hemsida: www.uppsalahealthsummit.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Kartläggning av nyckelaktörer inför Uppsala Health Summit 2023 ska inriktas på organisationer och personer som är har en ledande position inom sin organisation, och visst inflytande på föroreningar och dess relation till hälsa, antingen inom sitt verksamhetsområde eller på policynivå, nationellt och/eller internationellt. Arbetet ska utmynna i en aktuell förteckning över nyckelaktörer, organisationer och nyckelpersoner inom dessa organisationer, med korrekta kontaktuppgifter.

Under arbetet kommer du att få stöd från och rapportera till Uppsala Health Summits projektledning och experter i programkommittén, d.v.s. forskare från olika vetenskapliga områden vid bl.a. Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet, utöver många externa, oftast internationella, kontakter. Ytterligare administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

Detta är ett deltidsjobb som till stor del kan utföras från hemmet vid de tider som passar dig, men du måste naturligtvis kunna ta kontakt med människor när de är tillgängliga.

Kvalifikationskrav

Du som söker ska ha ett intresse för forsknings- och politiska frågor som rör föroreningar, miljö, klimat och hälsa. Vi vill gärna att du har ett intresse och viss inblick i just årets ämne, föroreningar och miljögifter utifrån ett globalt folkhälsoperspektiv. 

För att söka det här jobbet ska du:

  • kunna använda engelska som arbetsspråk,
  • vara uthållig och noggrann,
  • vara van att kontakta och skapa relationer med personer du tidigare inte mött. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi tror att en lämplig bakgrund kan vara pågående eller avslutade master-studier i ämnen som exempelvis global hälsa, toxikologi, jordbruksvetenskap, internationell utveckling, folkhälsovetenskap, miljövetenskap, hälsoekonomi eller statsvetenskap.

Vi ser gärna att du som söker är student vid Uppsala universitet, Örebro universitet eller SLU.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad på en månad eller enligt överenskommelse. Omfattningen är deltid, totalt cirka 80 timmar, utspritt över perioden. Tillträde, snarat möjligt.

Välkommen med din ansökan senast den 20 feb 2023, UFV-PA 2023/459

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/459
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-02-20

Tillbaka till lediga jobb