Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 300 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

I rollen som administratör med inriktning mot forskarutbildning och studieadministration ingår du i den administrativa gruppen vid institutionen som leds av en administrativ chef med övergripande personal- och verksamhetsansvar. Den administrativa gruppen ger service och administrativt stöd till kärnverksamheten inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, forskarutbildningsadministration, studieadministration och studievägledning. I den administrativa gruppen arbetar idag 23 personer fördelade mellan dessa områden. Som administratör med inriktning mot forskarutbildning och studieadministration ingår du i gruppen som arbetar med studie- och forskarutbildningsadministration som i dagsläget består av tre kursadministratörer och en samordnare. Du kommer även att arbeta nära vår forskningsprefekt, vår studierektor för forskarutbildning samt våra HR-generalister i frågor som berör forskarutbildningen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som administratör med inriktning mot forskarutbildning och studieadministration ger du konsultativt och serviceinriktat stöd gentemot forskarutbildningsansvariga lärare samt doktorander. Du arbetar med den löpande administrationen av institutionens forskarutbildningskurser samt samordnar och administrerar licentiatseminarier och disputationer. I arbetet ingår allmänna registrerings- och arkiveringsuppgifter i olika system, samt vid behov handlägga och utreda ärenden och frågor relaterade till det studie- och forskarutbildningsadministrativa området. Även arbete med löpande kurs- och utbildningsadministration på grundnivå och avancerad nivå kommer att ingå. Tillsammans med övriga kollegor kommer du att bemanna vårt grundutbildningskansli och ge personlig service åt våra studenter. I anställningen kan det även framöver komma att ingå att vara ställföreträdande samordnare för gruppen som arbetar med studie- och forskarutbildningsadministration. Därutöver kan allmänna administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom institutionen ingå i anställningen. Dessa kan variera över tid och mellan olika verksamheter.

Kvalifikationskrav
Formella krav:
Högskoleutbildning på grundläggande nivå, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Goda kunskaper i MS Office. Dokumenterad erfarenhet av registrering i system och vana att hantera stora mängder data/information.

Personliga egenskaper: Som person måste du kunna jobba såväl självständigt som i team, ha god initiativ- och samarbetsförmåga, vara strukturerad med god organisationsförmåga samt kunna prioritera. Du måste också ha mycket god förmåga att skapa nya administrativa rutiner utifrån gällande regelverk.

Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av forskarutbildningsadministration vid högskola/universitet.
Erfarenhet av att arbeta i W3D3, NyA, Ladok, Studium samt andra system som används vid Uppsala universitet.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning 6 mån kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Samordnare Anette Hennerström, tel 018-471 4568, (anette.hennerstrom@it.uu.se) och administrativ chef Jakob Piehl, tel 018-471 6861, (jakob.piehl@it.uu.se). 

Välkommen med din ansökan senast den 2 januari 2023, UFV-PA 2022/4333.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4333
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-23
Sista ansökningsdag 2023-01-02

Tillbaka till lediga jobb