Uppsala universitet, Matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 140. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 770. Institutionens forskning är uppdelad i de tre programmen algebra och geometri, analys och sannolikhetsteori samt tillämpad matematik och statistik. För mer information besök gärna matematiska institutionens webbplats.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet 

Arbetsuppgifter  
Matematiska institutionen söker nu en postdoktor inom strängar, kvantfält och geometri. Du kommer att arbeta med ämnen relaterade till ERC-anslaget "The Memory of Solitons" under ledning av Dr. Michele Del Zotto, i nära samarbete med gruppen för geometri och fysik vid Institutionen för matematik samt gruppen för teoretisk fysik vid Institutionen för fysik och astronomi. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med gruppens olika medlemmar och framtagande av forskningsresultat.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i matematik eller teoretisk fysik eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i matematik eller teoretisk fysik. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Vänligen inkludera följande bilagor i pdf-format i din ansökan:

  1. Personligt brev (inklusive kontaktinformation för 3 referenser);
  2. CV (inklusive en publikationslista);
  3. Forskningsuttalande (2 sidor + 1 extra sida för referenser, längre uttalanden kommer inte att beaktas);

Företräde kommer att ges till kandidater med beprövad erfarenhet inom kategoriska symmetrier och/eller inom metoden "geometric engineering" i kvantfältsteori.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Michele Del Zotto, tel. 018-471 3192, e-post: michele.delzotto@math.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 2 januari 2023, UFV-PA 2022/4327.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4327
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2023-01-02

Tilbake til ledige stillinger