Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Vid institutionen för ekologi och genetik bedriver vi undervisning och forskning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Biologiundervisningen vid Uppsala universitet samordnas av Institutionen för biologisk grundutbildning som även ansvarar för studievägledning för kandidat och master studenter. 

För mer information se https://www.ieg.uu.se och https://www.ibg.uu.se

Arbetsuppgifter
Undervisning inom ekologi och evolutionär ekologi och studievägledning på kandidat- och masternivå. Till undervisning räknas kursansvar och kursadministration samt handledning av projektarbeten på kandidat- och masternivå på biologiutbildningen. Som studievägledare är den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vägleda och ge stöd till antagna och tänkbara masterstudenter i form av vägledningssamtal, karriärvägledning, studieplanering och uppföljning. Andra arbetsuppgifter inom administration av våra utbildningar kan förekomma. Arbetet är självständigt, men är också i nära samarbete med studierektorer, lärare samt annan administrativ personal.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs högskoleutbildning, som lägst kandidatexamen, inom relevant område eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig samt visad relevant pedagogisk skicklighet. Vidare krävs god förmåga att hantera vägledning i kombination med administrativt arbete. Goda kunskaper i datoranvändning, samt vana och intresse av att arbeta med olika administrativa system. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi kommer särskilt att lägga vikt vid personliga egenskaper, så som samarbetsvilja, samt förmågan till strukturerat och självständigt arbete. Arbetsmiljön innebär många personkontakter med t.ex. studenter, kollegor och lärare/forskare. Därför ser vi att du som söker är utåtriktad, kommunikativ och serviceinriktad. Vikt kommer även att fästas vid utvecklingspotential du har inom ämnet.

Meriterande
Vid urval av behöriga sökande kommer examen från utbildning i ekologi eller evolutionär ekologi på master eller forskarnivå att tillmätas stor betydelse. Erfarenhet av undervisning ekologi och evolutionär ekologi kommer att tillmätas mycket stor betydelse. Högskolepedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning på fältkurser är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 12 månader. Omfattningen är 100%.
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Rosling, anna.rosling@ebc.uu.se, +46 18 471 64 44 samt Richard Svanbäck, richard.svanback@ebc.uu.se, +46 18 471 29 38.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla cv, personligt brev, redovisning av vetenskapliga meriter, redovisning av pedagogiska meriter, publikationsförteckning, högst 10 publikationer som åberopas.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet 

Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2023. UFV-PA 2022/4334.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4334
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2023-01-09

Tilbake til ledige stillinger