Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har idag ca 300 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

I rollen som kursadministratör ingår du i den administrativa gruppen vid institutionen som leds av en administrativ chef med övergripande personal- och verksamhetsansvar. Den administrativa gruppen ger service och administrativt stöd till kärnverksamheten inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, forskarutbildningsadministration, studieadministration och studievägledning. I den administrativa gruppen arbetar idag 23 personer fördelade mellan dessa områden. Som kursadministratör ingår du i gruppen som arbetar med studie- och forskarutbildningsadministration som i dagsläget består av tre kursadministratörer och en samordnare. Du kommer även att arbeta nära övriga kollegor inom den administrativa gruppen men även nära vår utbildningsprefekt, våra studierektorer samt våra kursansvariga lärare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som kursadministratör arbetar du på institutionens kurskansli med att ge administrativ service till lärare och studenter. Du kommer att självständigt och tillsammans med övriga kollegor inom gruppen som arbetar med studie- och forskarutbildningsadministration handlägga utbildningsadministrativa ärenden såsom antagning, kursregistrering, byte av kurser, reservplatshantering och tentamensadministration. Därutöver ger du information och administrativ service till studenter, lärare och övrig personal. Tillsammans med kollegorna inom studie- och forskarutbildningsadministrationen bemannar du vår studerandeexpedition samt besvarar förfrågningar via e-post och telefon.

Utöver ovanstående kan forskarutbildningsadministration och andra administrativa uppgifter komma att ingå i någon omfattning. Som kursadministratör förväntas du löpande fortbilda dig inom ditt arbetsområde. Du skall kunna sätta dig in i olika frågeställningar och bidra till att skapa rutiner och finna lösningar som underlättar och utvecklar vår verksamhet.

Kvalifikationskrav
Formella krav: Högskoleutbildning på grundläggande nivå, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Goda kunskaper i MS Office. Dokumenterad erfarenhet av registrering i system och vana att hantera stora mängder data/information.

Personliga egenskaper: Som person bör du vara utåtriktad, ha lätt för att kommunicera och att ta egna initiativ samt ha bra organisationsförmåga. Servicevilja, samarbetsförmåga och ansvarskänsla är viktiga egenskaper på den vi söker. Vi vill även att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du måste kunna arbeta självständigt och ha förmågan att möta arbetstoppar genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen.

Önskvärt/meriterande i övrigt
-Erfarenhet av administrativt arbete inom högskola eller universitet
-Erfarenhet av att arbeta i Studium, Ladok, Selma, NyA, W3D3 samt andra system som används vid Uppsala universitet
-Kännedom om Uppsala universitetets organisation och av akademiska studier är meriterande

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-09-30. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Samordnare Anette Hennerström, 018-471 4568, anette.hennerstrom@it.uu.se och Administrativ chef Jakob Piehl, 018-471 6861, jakob.piehl@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2022, UFV-PA 2022/4256.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4256
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-15
Sista ansökningsdag 2022-12-05

Tillbaka till lediga jobb