Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitetet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Undervisning på juristprogrammets andra terminskurs, inklusive den till innehåll och upplägg sett identiska andra terminen på kursen Juridiskt grundår. Även undervisning på terminskurs 3 kan komma ifråga. Undervisningen avser ämnet obligationsrätt. Till undervisning räknas även bedömning av skriftliga och muntliga uppgifter samt viss kursadministration och kursutveckling. Till arbetsuppgifterna hör att följa utvecklingen inom kursens rättsområden.

Undervisningen kan till viss del komma att förläggas till Campus Gotland. I övrigt arbetsuppgifter enligt kollektivavtal.

Beskrivning av ämnesområdet: Inriktning mot rättsvetenskap, specifikt den grundläggande obligationsrätten (skadeståndsrätt, allmän avtalsrätt, kontraktsrätt, fordringsrätt och arbetsrätt).

Kvalifikationskrav
Juristexamen. Förmåga att undervisa på svenska är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Forskningserfarenheter, tidigare undervisningserfarenheter och aktuella kunskaper inom de för anställningen relevanta ämnesområdena är meriterande. Meriterande är också administrativ skicklighet genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Arbetet sker i hög grad i lärarlag varför vikt kommer att läggas vid förmåga att samarbeta.

Om anställningen
Anställningarna är vikariat på 6 månader, med eventuell förlängning. Omfattningen är 100 %. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala och Gotland

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kursföreståndare Laila Zackariasson, e-post: Laila.Zackariasson@jur.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2022, UFV-PA 2022/4226.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4226
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-15
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tilbake til ledige stillinger