Uppsala universitet, Filosofiska institutionen

Filosofiska institutionen vid Uppsala Universitet är uppdelad i följande ämnesinriktningar: estetik, filosofi med filosofihistorisk inriktning, praktisk filosofi och teoretisk filosofi. Vid institutionen kan man också läsa ett kandidatprogram i Kultur-och samhällsanalys (KOSA). Information om Filosofiska institutionen och den forskning som bedrivs finns på http://www.filosofi.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet: https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
Att självständigt, på delegation från prefekt och studierektorer, handlägga utbildningsadministrativa ärenden såsom: kurs- och programadministration, delansvar lokalbokning, antagnings- och tillgodoräknandefrågor, registrering, resultatrapportering, uppdatering av kursutbud i olika databaser, allmän studievägledning, hantering av studieutbyte, tentamenshantering, information och administrativ service till studenter, lärare och övrig personal samt vara kontaktperson mellan institutionen och samordnarna för studenter med särskilda behov.

Arbetet som kursadministratör innebär att i samarbete med studierektorer, kursansvariga och övriga lärare verka för att administrationen av institutionens program och kurser kan genomföras på ett optimalt sätt. De administrativa systemen du kommer att arbeta med är bl.a. Ladok, Selma, Studentportalen, Studium/Canvas, Sitevision, TimeEdit, NyA och MoveOn. I arbetet ingår även ansvar för arkivet.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivare bedöms som likvärdig. Du har goda datorkunskaper och datavana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Som person behöver du vara utåtriktad och ha lätt att kommunicera. Du är serviceinriktad, ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lyhörd och problemlösningsorienterad.

Arbetet kräver förmåga att möta arbetstoppar. Organisatorisk förmåga samt förmåga att prioritera är också viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom mycket god samarbetsförmåga samt ett flexibelt och självgående arbetssätt. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och väl vitsordad erfarenhet av administrativt arbete värderas högt.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med universitetets administrativa system Ladok, Selma, Studentportalen, Studium/Canvas, Sitevision, TimeEdit, NyA och MoveOn är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 7.5 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-01-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Matti Eklund, prefekt vid Filosofiska institutionen, 072-9999376, matti.eklund@filosofi.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2022, UFV-PA 2022/4058.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4058
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-03
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb