Uppsala universitet, Institutionen för elektroteknik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Elektrifiering och digitalisering tillhör framtidens största områden för omställning till hållbara samhällen. Institutionen för elektroteknik bedriver framgångsrik forskning och utbildning inom dessa områden – däribland förnybara energikällor och elfordon, industriell IoT, 5G kommunikation och trådlösa sensornät men även smarta elektroniska sensorer och medicinska system. Institutionen för elektroteknik är en internationell miljö med ca 140 medarbetare som bidrar till viktiga tekniska energi- och hälsoutmaningar vid Ångströmlaboratoriet.

Tjänsten kommer att vara placerad vid avdelningen för signaler och system, vid institutionen för Elektroteknik.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du skall assistera i nedanstående kurser. Det rör sig främst om laborationsassistent, rättning av rapporter men kan också inkludera viss lektionsundervisning, beroende på din kompetens. Aktuella kurser är främst inom signalbehandling, transformteori och reglerteknik:

1TE661 Signaler & system, period 1 och 4
1TE683 Styr- och reglerteknik, period 1 och 3 (lite annan kurs i period 3 men huvudsakligen densamma, dvs fokus på reglerteknik)
1MA034 Transformmetoder projekt, period 1 och 2 (rättning av inlämningsuppgifter)
1TE651 Signalbehandling, period 1-2
1TE746 Signaler och transformer, period 2

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

Den sökande ska uppvisa goda studieresultat, i synnerhet inom området för kursen man kommer att hjälpa till på. Undervisningen sker på svenska och du behöver därmed uppvisa goda kunskaper i främst svenska men även engelska i tal och skrift.

Meriterande
Tidigare erfarenheter från deltagande i undervisningen på relevanta kurser på högskolenivå är särskilt meriterande. Erfarenhet av relevanta IT-system (Studium) är önskvärt samt god kännedom av Uppsala universitets organisation.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 10-30 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kjell Staffas kjell.staffas@angstrom.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-16, UFV-PA 2022/2884.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 10-30 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/2884
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-08-16
Sista ansökningsdag 2023-01-16

Tilbake til ledige stillinger