Uppsala universitet, Sociologiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet befinner sig i en spännande förändring. Institutionen växer och har nyligen blivit värdinstitution för det nyinrättade CESAR - Centrum för Socialt arbete. Samtidigt sker även satsningar på internationalisering i form av internationella rekryteringar, utbytesavtal och externfinansierade forskningsprojekt, inklusive EU-finansiering. Vi söker nu en ansvarfull ekonom som tillsammans med ytterligare en ekonom ska vara stöd i ekonomifrågor både institutionsövergripande och för ett antal forskargrupper.

Arbetsuppgifter: Tjänsten innebär eget ansvar för det dagliga arbetet som innefattar budgetarbete, löpande redovisning, uppföljning och analys samt bokslutsarbete för de forskningsprojekt som du administrerar. Du kommer att ge kvalificerat stöd i budgetplanering och uppföljning, både för enskilda projekt och för institutionen som helhet. En viktig del av arbetet är att budgetera, följa upp och redovisa forskningsprojekt gentemot externa finansiärer och uppdragsgivare utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. Upprättande av institutionsövergripande budget samt årsbokslut ingår i arbetet. Arbetet kan även komma att innefatta i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom institutionsadministrationen, t ex upphandling och inköp samt dokumentera beslut i vårt dokumentationssystem W3D3.

Kvalifikationskrav: 

  • Kandidatexamen inom ekonomi.
  • Dokumenterad och väl vitsordad erfarenhet av kvalificerad ekonomiadministration samt erfarenhet av upprättande av årsbudget och bokslut.
  • Mycket goda kunskaper om statlig redovisning.
  • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance, lönesystemet Primula och dokumentationssystemet W3D3.


God samarbetsförmåga, självständighet och initiativförmåga är mycket viktiga egenskaper, liksom ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att prioritera och hålla tidsramar samtidigt som noggrannhet är ett måste. Utöver detta är det viktigt att vilja ta eget ansvar och ha ett stort intresse för att ge god service. Arbetet innebär ett nära samarbete med forskare samt övrig ekonomi- och personaladministration och därför kommer mycket stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av EU-rapportering är önskvärt likaså erfarenhet av chefsstöd i organisations- och planeringsfrågor. Erfarenhet av statlig upphandling och inköp är starkt meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-05-17 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Administrativ chef, Helena Olsson, helena.olsson@soc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2021-05-06, UFV-PA 2021/1216.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-05-17
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1216
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-06

Tilbake til ledige stillinger