Uppsala universitet, Konstvetenskapliga institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Konstvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom ämnesinriktningarna konstvetenskap, textilvetenskap och kulturvård. Inom ämnet kulturvård vid Campus Gotland, bedrivs tvärvetenskaplig forskning om energieffektivisering i kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Under de senare året har vi fått in ett antal externfinansierade projekt och vi behöver nu en kvalificerad förstärkning.

Arbetsuppgifter: Att inom ramen för befintliga projekt självständigt utföra litteraturstudier, intervjuer, inventeringar, analyser mm. Den sökande ska självständigt kunna driva delprojekt och ta ansvar för rapportering.

Kvalifikationskrav: Kandidatexamen i kulturvård, eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av forskning om energieffektivisering i kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenheter av tillämpat arbete med koppling till forskningsområdet.  Kunskap och färdighet vad gäller sammanställning och analys av data om det svenska byggnadsbeståndet. God förmåga att uttrycka sig i skrift både på svenska och engelska.

Tillträde: 2021-07-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2023-06-30.

Anställningens omfattning: 50%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Tf prefekt Leif Kirsebom, e-post leif.kirsebom@icm.uu.se telefon 070-425 03 93 eller professor Tor Broström e-post tor.brostrom@konstvet.uu.se telefon 018-471 83 23.

Välkommen med din ansökan senast den 17 maj 2021, UFV-PA 2021/1226.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1226
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-01
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Tilbake til ledige stillinger