Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 250 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling.

Naturresurser, speciellt metaller, är kritiska för det moderna samhället, inklusive gröna teknologier, och samhällets efterfrågan av jordartsmetaller som Co och Mn ökar kraftigt idag. Vid programmet för Naturresurser och hållbar utveckling vid Institutionen för Geovetenskaper (https://www.geo.uu.se/forskning/nrhu) undersöker vi stenar och mineraler från djuphaven, Arktis samt även från månen, utifrån deras resurspotential med syfte att utforska möjliga framtida källor för kritiska ämnen och metaller avseende samhällsutveckling och klimatomställningsteknologier.

Arbetsuppgifter:
I arbetet ingår att förbereda sten- och mineralprover för geokemisk analys (stenkapning, krossning, malning, mineralseparering) och stödjande uppgifter relaterade till vetenskapliga manuskript. Sådana uppgifter kommer att omfatta utarbetandet av figurer och grafer med Adobe Illustrator för publicering, organisering och plottning av geokemiska data i Microsoft Excel samt bearbetning av manuskript i Microsoft Word. Arbetet kräver en hög grad av organisatorisk förmåga, god kommunikationsförmåga, en bra tidsplanering, självständighet, arbetsmoral och tillförlitlighet.

Kvalifikationskrav:
Pågående studier i högre utbildning, företrädesvis i geovetenskap, naturresurser eller hållbar utveckling. God datorvana, händighet, organisationsförmåga och engelska språkkunskaper i tal och skrift är dessutom nödvändiga. Arbetet ställer stora krav på social kompetens och organisationsförmåga för att självständigt kunna driva och slutföra sina uppgifter inom givna tidsramar, vilket även gäller under mer arbetsintensiva perioder.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av att arbeta med stenkrossning och slipapparatur, Adobe Illustrator, Microsoft Office och geokemiska data är en fördel.

Villkor: Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv och en motivering till varför du söker tjänsten. Uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska innehålla CV och ett intyg på studieresultaten från Studentportalen.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-11-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t o m 2021-03-31, enl. HF 5 kap § 12.

Anställningens omfattning: 40%.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Valentin Troll, e-post valentin.troll@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2020, UFV-PA 2020/3675.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-03-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/3675
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-10-15
Sista ansökningsdag 2020-10-28

Tillbaka till lediga jobb