Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi erbjuder utbildning och forskning av högsta internationella standard. Institutionen utbildar ungefär 4 000 studenter varje år, och omfattar omkring 30 forskargrupper. Vårt starka fokus på forskning har stort inflytande på grundutbildningen vid institutionen, som bygger vidare på aktiviteter inom IT som tog fart redan på mitten av 60-talet. För mer information, se: http://www.it.uu.se/.

Beskrivning av ämnesområdet: Informationsteknologi spelar idag en viktig roll i många människors liv och har på kort tid blivit en omistlig del av arbetslivet. Ämnet människa-datorinteraktion är tvärvetenskapligt och handlar bland annat om att utveckla och utvärdera metoder och verktyg för att skapa datoriserade artefakter som hjälper människor och samhälle att uppnå sina mål. Utveckling av teorier och metoder som kan integreras i utvecklingsprocessen och i införandet av IT är en högaktuell del av ämnet människa-datorinteraktion. MDI-forskningen vid avdelningen har en tvärvetenskaplig grund och fältstudier, intervjuer, workshops och enkäter utgör en naturlig del av den metodik som används i projekten.

Forskningsprojekt: Forskningsarbetet sker i ett multidisciplinärt team inom ramen för forskargruppen HTO (Human, Technology and Organisation) baserad vid avdelningen för visuell information och interaktion vid Uppsala universitet samt med internationell anknytning. Gruppens forskning sker huvudsakligen utifrån ett sociotekniskt och användarcentrerat perspektiv. Tjänsten avser assistans inom forskning i STRIA-projektet som är finansierat av AFA. Forskningen i projektet handlar om att kartlägga digital arbetsmiljö i projektets första fas. I andra fasen kommer vi att iterativt vidareutveckla tre metoder för systemutveckling så de inkluderar arbetsmiljöaspekter. Målet är att systemutvecklare ska kunna använda metoderna for bättre förstå användarens digitala arbetsmiljö. Slutligen kommer projektet att ta fram material för att sprida kunskap om metoderna till systemutvecklare.

Arbetsuppgifter: Anställningen avser assistans inom forskning i ovannämnda projekt.

Kvalifikationskrav: Masterexamen inom folkhälsovetenskap eller liknande ämne. Dokumenterad erfarenhet från arbetsmiljöforskning och digitalisering samt från forskning med kvalitativa metoder. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-06-15.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-08-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Robin Strand robin.strand@it.uu.se eller professor Åsa Cajander, asa.cajander@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2020, UFV-PA 2020/1502.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2020-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-06-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1502
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-05-14
Sista ansökningsdag 2020-05-28

Tillbaka till lediga jobb