Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 125 doktorander. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Forskningen genomförs vid 10 forskningsavdelningar och berör allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Hela detta spektrum avspeglar sig också i institutionens kurser och utbildningsprogram. Runt 2 500 studenter läser varje år kurser på grund- och avancerad nivå vid institutionen. Läs mer på www.physics.uu.se.

Institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet söker en forskare inom kvantmateriens teori för ett teoretiskt projekt med syfte att studera okonventionella supraledare och speciellt supraledare med udda-frekvens korrelationer. Vi söker en kandidat med bakgrund i mikroskopisk teoribildning inom supraledning. Speciellt erfarenhet av analytiska och numeriska beräkningar av udda-frekvens parbildning och proximitetssupraledning är önskvärt.

Sökanden ska ha avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom kondenserade materiens teori eller motsvarande område. Sökanden bör också ha flera års postdoktorserfarenhet. Vi söker en person som kan ta ansvar och mycket självständigt driva forskningsprojekt, också kunna arbeta produktivt i en större forskargrupp. Utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i engelska är nödvändigt.

Ansökan ska innehålla ett personlig brev som beskriver den sökandes samt dennes kvalifikationer och intressen. Det ska innehålla ett CV, kopia av intyg på avlagd doktorsexamen, kontaktinformation till två oberoende referenspersoner, samt en lista över den sökandes forskningsartiklar. Personliga förhållanden som kan vara relevanta för bedömningen, t.ex. föräldraledighet, bör nämnas i den sökandes CV.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-04-30.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Annica Black-Schaffer, annica.black-schaffer@physics.uu.se, tel. 076-7950649.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2020, UFV-PA 2020/298.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20200501
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/298
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Tilbake til ledige stillinger