Uppsala universitet, Institutionen för kemi - BMC

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - BMC är geografiskt belägen inom Biomedicinskt Centrum i Uppsala. Vi är drygt 100 anställda och här bedrivs forskning och undervisning inom biokemi, organisk kemi och analytisk kemi. Institutionens framstående forskning drar nytta av närheten till övriga kemigrenar, samt växelverkar med biomedicin, farmaci, fysik och materialvetenskap. Vår kreativa och forskningsintensiva miljö bidrar till såväl brett kunnande som spetskompetens. Klicka här för att läsa mer om vår institution.

Arbetsuppgifter: Som HR-generalist hos oss ger du ett brett och kvalificerat konsultativt HR-stöd utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Du arbetar inom HR-områdets olika frågeområden med rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö och hälsa, lika villkor, anställningsvillkor och omställning. Det förväntas att du ger stöd och är en första kontakt inom frågeområdena för chefer med personalansvar och ledare i verksamheten. Du handlägger, utreder och driver institutionens ärenden inom HR-området. Det är viktigt att du är uppmärksam på verksamhetens behov och håller dig uppdaterad om lagar, regler, förordningar, kollektivavtal, processer och rutiner inom HR-området. Andra administrativa arbetsuppgifter kan tillkomma.

Du är en viktig del av institutionens stödverksamhet och i ditt team ingår även forsknings-, studie- och ekonomiadministration. Eftersom arbetsuppgifterna ofta är överlappande jobbar teamet nära varandra. Vi har en väl sammanhållen grupp och en öppen kommunikation som vi hoppas att du vill vara en del av.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom HR-området eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga kvalifikationer. Som HR-generalist arbetar du nära verksamheten och har daglig kontakt med chefer, ledare och övriga medarbetare, därför måste du ha förmåga att skapa goda relationer och ha lätt för att samarbeta.

Vi arbetar i en internationell miljö så du måste ha förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Vi behöver dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter då arbetet kräver att du självständigt driver dina ärenden framåt. Det är också viktigt att du kan arbeta strukturerat och problemlösande i flera samtidigt pågående processer eftersom du som HR-generalist ofta har flera ärenden på ditt bord samtidigt och i stor utsträckning behöver hitta lösningar på de utmaningar som kommer. Arbetet kräver mycket god datorvana.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Självständigt och brett arbete med god kvalitet inom HR-området inom högskolesektorn är meriterande. Erfarenhet av universitetets personaladministrativa system såsom Primula, Varbi, Edgar, AKKA och W3D3 samt kunskaper om universitetets organisation är också meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat, tidsbegränsad anställning t.o.m.2021-08-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johanna Johansson, administrativ chef, telefon 018-471 3800, johanna.johansson@kemi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 18 februari 2020, UFV-PA 2020/314.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/314
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-04
Sista ansökningsdag 2020-02-18

Tilbake til ledige stillinger