Uppsala universitet, Företagsekonomiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter: Arbete inom forskningsprogrammet Patenthistoria, tekniksamarbeten och teknologimarknader. Anställningen avser arbete med databasuppbyggnad och empirisk analys inom delprojekten “Den svenska patentdatabasen, 1746-1975” och “Nordic Innovation Networks in the long run: Technology transfer and collaboration through the lens of Swedish-Finnish patents, 1860-2016”. Projekten syftar till att ta fram nya databaser över svenska och finska företag och individers patentering för att kartlägga bland annat utvecklingssamarbeten och handel med patent.

Kvalifikationskrav: För anställningen krävs doktorsexamen i företagsekonomi. Dessutom krävs förtrogenhet med konstruktion av databaser, stor kännedom om juridiska och ekonomiska aspekter av intellektuella rättigheter, goda kunskaper i ekonometri samt erfarenhet av sammanställning av arkivmaterial. God förmåga att uttrycka sig i skrift på såväl engelska som svenska samt dokumenterad erfarenhet av att läsa och behandla handskrivna historiska dokument på svenska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenhet av internationella forskningssamarbeten är meriterande. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast.

Anställningens omfattning: 75%

Anställningsform: Tillsvidareanställning. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Fredrik Tell, 018/471 3127

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2020, UFV-PA 2019/4592.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enl ö k
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4592
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-13
Sista ansökningsdag 2020-01-27

Tilbake til ledige stillinger