Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen, Internrevisionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Uppsala universitet söker en internrevisor

Är du nyfiken på att lära dig mer om Uppsala universitet och vill du vara med och bidra till att nordens äldsta universitet stärker sin ledande position i världen? I rollen som internrevisor ingår att granska och lämna förslag till effektiviseringar och förbättringar inom Uppsala universitets verksamhet. Vi erbjuder en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och utmaningar. Uppsala universitet är en statlig myndighet, vilket innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester, en bra tjänstepension och får träna på arbetstid (läs mer om våra förmåner på https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/formaner/).

Universitetet är organiserad i tre vetenskapsområden med sammanlagt nio fakulteter under vilka ett femtiotal institutioner sorterar. Universitetet leds av en styrelse, Konsistoriet, och rektor är myndighetschef. Därutöver finns en universitetsförvaltning ledd av universitetsdirektören.

Internrevisionen vid Uppsala universitet är en från universitetets verksamhetsområden och förvaltning fristående avdelning som rapporterar direkt till Konsistoriet. Internrevisionens årliga riskanalys, granskningsplan, rapporter och ärenden bereds av revisionsutskottet, vars uppgift är att bereda revisionsärenden inför konsistoriet. Internrevisionen granskar och bedömer om universitetets interna styrning och kontroll är utformad så att universitetets mål kan uppnås, att verksamheten drivs effektivt och i enlighet med lagar och förordningar och på ett sådant sätt att intern och extern rapportering blir rättvisande och att universitetets tillgångar skyddas. Arbetet sker i enlighet med internrevisionsförordningen och internationell yrkesstandard. 

Arbetsuppgifter:

Som internrevisor kommer du att utvärdera risker, kontroll, etik, kvalitet och effektivitet i universitetets verksamhet. I arbetet som internrevisor ingår att du aktivt tar del i internrevisionens omvärldsbevakning och riskanalys och bidrar till avdelningens utveckling.

Dina granskningar planerar, genomför och rapporterar du självständigt eller tillsammans med dina kollegor. Du rapporterar till internrevisionens chef och föredrar rapporterna för revisionsutskott.

Vi söker dig som:

  • har akademisk examen inom ekonomi, samhällsvetenskap, juridik eller IT och
  • minst fem års dokumenterad väl vitsordad erfarenhet av revision, controllerverksamhet eller utredningsverksamhet i närtid.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du:

  • har bra kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska,
  • har hög integritet då internrevisionens roll ställer krav på ett oberoende förhållningssätt
  • är strukturerad och prioriterar på ett effektivt vis
  • är nyfiken och initiativtagande och
  • har en analytisk förmåga

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från universitets- och högskolevärlden och eller annan offentlig verksamhet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Internrevisionschef Sven Jungerhem, 018-471 4398, sven.jungerhem@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2019, UFV-PA 2019/3246.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3246
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-14
Sista ansökningsdag 2019-12-06

Tilbake til ledige stillinger