Uppsala universitet, Institutionen för speldesign

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för speldesign har hela sin verksamhet samlad på Campus Gotland i Visby. Institutionen erbjuder internationella och nationella utbildningsprogram på kandidat- och masternivå i speldesign samt fristående kurser i speldesign, gestaltning och spelprogrammering. Forskning bedrivs inom speldesign och därmed relaterade områden.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning inkl. kursansvar, utvecklingsarbete och administrativt arbete. Undervisningen är inom utbildningsprogrammen i speldesign och inom fristående kurser, på campus och distans. Utvecklingsarbetet avser i första hand medverkan i arbetet med fortsatt utveckling av kandidatprogrammen i speldesign. Innehavaren av anställningen ska härutöver vara beredd att medverka i institutionens interna arbete samt att åta sig uppdrag som programansvarig/studierektor (motsv.). Till arbetsuppgifterna hör att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen som har betydelse för arbetet vid universitetet.

För aktivt deltagande i institutionens arbete krävs regelbunden närvaro på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

För anställningen krävs lägst kandidatexamen med ämnesfördjupning i speldesign, gedigna kunskaper i speldesign och/eller spelutveckling, högskolepedagogisk utbildning om minst tio veckor eller motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet och den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under det första anställningsåret. Förmåga att kunna undervisa på engelska är ett krav.

Önskvärt meriterande

Dokumenterad erfarenhet av undervisning och administrativt arbete inom speldesign-/spelutvecklingsområdet. Erfarenhet av egen speldesignverksamhet och/eller verksamhet inom speldesignbranschen. Noggrannhet, god samarbetsförmåga, erfarenhet av ett projektinriktat arbetssätt samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska. Särskild vikt kommer att läggas vid pedagogisk skicklighet vilket innebär att en pedagogiskt skickligare sökande får företräde före en vetenskapligt skickligare sökande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och pedagogisk skicklighet, förutom dokumenterade meriter, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Ansökningsförfarande: Fullständig ansökan ska inges via Uppsala universitets rekryteringssystem och omfatta:

  • Ansökningsbrev
  • Curriculum Vitae (CV)
  • Redovisning av pedagogiska meriter och undervisningserfarenhet
  • Redovisning av övriga meriter
  • Vetenskapliga och eventuella pedagogiska arbeten som åberopas

Universitetets anställningsordning och riktlinjer för anställning av lärare finns på: Mål och regler för Uppsala universitet (endast på svenska)

http://regler.uu.se/digitalAssets/92/c_92570-l_3-k_anstallningsordning-reviderad-180221.pdf

Historisk-filosofiska fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning finns på
https://mp.uu.se/documents/432512/52616468/komplriktlinjeranst201582.pdf/f3bb84f9-2ea4-4382-b8a0-8d2255462833

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-07-01 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, Provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100%

Placeringsort: Visby, Gotland

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Magnus Johansson, e-post Magnus Johansson@speldesign tel 018-471 8426.

Välkommen med din ansökan senast den 24 juni 2019, UFV-PA 2019/135.

Flytta till Gotland?

Inflyttarbyrån på Gotland har värdefull information om hur det är att leva och bo på Gotland. De kan också ge stöd och tips under flyttprocessen. Läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/135
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-05-28
Sista ansökningsdag 2019-06-24

Tilbake til ledige stillinger