Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för Kirurgiska vetenskaper (IKV) har ca 120 anställda och runt 200 registrerade doktorander av vilka flertalet är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. Omsättningen är på 152 miljoner. IKV tillhör det Medicinska och Farmaceutiska vetenskapsområdet och bedriver forskning och undervisning på grund, avancerad och forskarnivå. Undervisningen sker bl. a. inom läkar-, sjuksköterske-och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen som anestesiologi och radiologi. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper inom IKV och vid andra institutioner vid UU samt med andra universitet både i Sverige och internationellt. Många av institutionens anställda har anställningar som är förenade med befattning vid Akademiska sjukhuset.

Nu söker IKV en forskningsassistent i molekylärbiologi, för en heltidsanställning fram till årsskiftet.

Arbetsuppgifter:
Som forskningsassistent kommer du att arbeta med cellodling och behandling av både primära samt etablerade cellkuturer. Du kommer att utföra kvalitetssäkringsanalyser och göra grundläggande makromolekylanalyser. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i samverkan med internationella forskare, doktorander och studenter. I arbetet ställs höga krav på dokumentation och utveckling av kvalitetssäkringsrutiner.

Kvalifikationskrav:
Grundexamen inom biomedicin är ett krav för anställningen. Du ska ha ett praktiskt handlag samt erfarenhet av cellodling, HPLC och qPCR. Du bör också ha kunskaper inom extraktion av biomolekyler från biologiskt material samt grundläggande kunskaper inom genetik (speciellt sekvensering och tolkning av resultat). Utöver det bör du ha en grundläggande datorvana och matematisk analysförmåga. Arbetet kräver god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska. Arbetet ställer också höga krav på noggrannhet, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt med engagemang och delaktighet i laboratoriets totala verksamhet. Som forskningsassistent förväntas du vara strukturerad, flexibel, samarbetsvillig och framför allt serviceinriktad.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Kunskaper inom tolkning av next generation sequencing, användning av bioinformatikpaket för tolkning av sekvenseringsresultat, avbildningstekniker (ljus och fluorescens mikroskopi) och karakteriseringstekninker (Western Blott, immunohistokemi) är meriterande för anställningen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-12-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Peyman Björklund, peyman.bjorklund@surgsci.uu.se. För anställningsfrågor kontakta HR-generalist Higran Saghir, higran.saghir@surgsci.uu.se eller personalsamordnare Karin Johansson, karin.johansson@surgsci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18e mars 2019, UFV-PA 2019/633.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/633
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-04
Sista ansökningsdag 2019-03-18

Tillbaka till lediga jobb