Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Anställningen är placerad i forskargruppen Klinisk psykologi i hälso- och sjukvård vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Forskargruppen är värd för det strategiska, mång- och tvärvetenskapliga forskningsprogrammet U-CARE (http://www.u-care.uu.se). Inom U-CARE är vi specialister på att utveckla, testa samt utvärdera e-hälsotjänster för personer med somatisk sjukdom och deras anhöriga. Vi har ett flertal internationella samarbetspartners och vår breda kompetens inom forskningsmetod uppmärksammades i den senaste utvärderingen av forskning vid Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter/Projekt beskrivning: Den person vi söker ska arbeta med ett projekt som handlar om att utveckla, testa och utvärdera ett självhjälpsprogram med behandlarstöd med avsikt att behandla depression hos hemmaboende personer med demenssjukdom.

Du som kommer att erbjudas anställningen kommer att arbeta med specifika uppgifter såsom att tillse studiens tidsplaner samt att stödja projektledaren och den kliniska prövningsledaren. Du kommer att ansvara för att rekrytera och följa upp studiedeltagare i enlighet med fastställda tidsplaner. Du kommer att ansvara för att samla in och hantera data samt delta i arbetet med att förbereda och uppdatera studiedokumentation och material. Du kommer regelbundet att delta vid projektmöten, delta i att besluta dagordningar för möten samt föra anteckningar vid möten. Du kommer också hjälpa projektgruppen med att analysera data och skriva vetenskapliga publikationer.

Kvalifikationskrav: För att vara behörig för anställningen ska du ha en högskoleexamen inom Medicinsk vetenskap eller Samhällsvetenskap. Du bör ha erfarenhet av att arbeta i forskningsmiljö och med forskningsadministration. För tjänsten krävs det även att du har erfarenhet av att koordinera insamling av kvantitativa data samt organisera och hantera data med Excel och SPSS. Vidare krävs det även att du har mycket goda datorkunskaper och förmåga att arbeta med olika programvaror så som Microsoft Word, Excel, Outlook, och PowerPoint. Som sökande bör du även ha en god samarbetsförmåga där du trivs med att arbeta både självständigt och i mindre projektgrupper. Vi ser det även som ett krav att du är strukturerad och uppmärksam på detaljer. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift ses som ett krav. 

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av att arbeta med studiepopulationer med mental ohälsa

Erfarenhet av att arbeta med studiepopulationer med demenssjukdom

Erfarenhet av att arbeta med genomförbarhets- och pilotstudier och kontrollerade studier

Ansökningsförfarande

  • Ditt Curriculum Vitae, skrivet på engelska
  • Kopior på dina examensbevis
  • Ett brev i vilket du beskriver varför du söker anställningen (maximum två sidor, skrivet på engelska)
  • Kontaktinformation till minst två referenspersoner   

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: omgående eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i ett år med möjlighet till förlängning

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av forskargruppsledare, professor Louise von Essen (louise-von.essen@kbh.uu.se, 018-4713484) eller handledare Dr Joanne Woodford (joanne.woodford@kbh.uu.se, 018-4716573).

Välkommen med din ansökan senast den 28 januari 2019, UFV-PA 2018/4533.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4533
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-01-28

Tillbaka till lediga jobb