Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Anställningen är placerad i forskargruppen Klinisk psykologi i hälso- och sjukvård vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Forskargruppen är värd för det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet U-CARE (www.u-care.uu.se).

Vår forskning handlar primärt om att studera psykologiska konsekvenser av somatisk sjukdom för patienter och närstående samt att utveckla, testa och utvärdera webbaserade psykologiska interventioner. Vi använder kvantitativ såväl som kvalitativ metodik och arbetar med feasibility/pilot studier, kontrollerade studier, systematiska litteraturöversikter, metaanalyser samt kohort studier. Vår breda kompetens inom forskningsmetod uppmärksammades i den senaste utvärderingen av forskning vid Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Som projektkoordinator kommer du främst arbeta med att genomföra en studie för att testa ett webbaserad psykologiskt självhjälpsprogram för föräldrar till barn som behandlats mot cancer. Arbetsuppgifterna kommer omfatta att administrera studien, samla in data och ha kontakt med deltagare via brev, e-post och telefon. Du kommer också att arbeta med U-CARE-portalen (www.u-care.se) via vilken programmet levereras samt skriva minnesanteckningar från möten. Huvudansvarig för studien är professor Louise von Essen, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala universitet.

Kvalifikationer

Den som kommer att erbjudas anställningen ska ha en högskoleexamen inom för anställningen relevant område, t.ex. beteendevetenskap, folkhälsovetenskap, psykologi eller vårdvetenskap. Sökande ska ha mycket god förmåga och intresse av att arbeta självständigt under handledning samt mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, förmåga att prioritera, god samarbetsförmåga och kvalitetsmedvetenhet.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Erfarenhet av vetenskapligt arbete.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Intervjuer kan komma att göras innan sista ansökningsdagen.

Villkor

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 1 år med möjlighet till förlängning

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av forskargruppsledare, professor Louise von Essen, louise-von.essen@kbh.uu.se eller +46184713484.

Välkommen med din ansökan senast den 4 november 2018, UFV-PA 2018/3384.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3384
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-08
Sista ansökningsdag 2018-11-04

Tilbake til ledige stillinger