Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 375 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 120 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Bedriva forskning inom våra forskningsprojetkt molekylär epedemiologi  . Arbetet involverar genetiska, statistiska och epidemiologiska analyser av bland annat SNP GWAS data, exom och hel-genom sekvensdata, epigenetisk och biomarkör data.  I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande av statistiska och bioinformatiska analyser, deltagande i analysgrupper i olika internationella forskningskonsortier, sammanställning av data, samt skrivande och publicerande av vetenskapliga arbeten. I arbetet ingår även att bidra till skrivandet av forskningsansökningar  och viss handledning av doktorander och studenter (max 20%)

Kvalifikationskrav:
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen.
Erfarenhet av att arbete med bioinformatiska och statistiska analyser av storskalig epidemilogisk, genetisk och epigenetisk data är ett krav.
Övriga krav är: God förmåga att uttrycka sig såväl muntligt som skriftligt engelska. God samarbets- och kommunikationsförmåga. Dokumenterad erfarenhet av att sammanställa och publicera vetenskapliga artiklar inom närliggande område.

Önskvärt/meriterande i övrigt: 
Doktorsexamen med naturvetenskaplig eller medicinsk inriktning med dokumenterad erfarenhet av metoder för analys av genetisk data. Vikt kommer att läggas på vetenskaplig skicklighet, god samarbetsförmåga och självständighet. Erfarenhet av analyser av DNA sekvens, epidemiologisk, transkriptions eller proteomics data.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Åsa Johansson,asa.johansson@igp.uu.se ,070-251 31 32

Välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2018, UFV-PA 2018/301.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/301
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-02-09
Sista ansökningsdag 2018-02-23

Tillbaka till lediga jobb