Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på www.geo.uu.se.

Det svenska nationella seismiska nätet, SNSN (www.snsn.se), består av 65 moderna seismiska mätstationer spridda över hela landet från Lappland i norr till Skåne i söder. Lokala, regionala samt globala jordskalv registreras, analyseras och arkiveras inom verksamheten. Utöver den dagliga driften av nätet består verksamheten av en informationsservice som ger stöd till samhället i händelse av naturkatastrofer, främst jordskalv, tsunamier och vulkanutbrott. Denna service vänder sig till statliga myndigheter, massmedia, allmänhet och företag samt internationella samarbetspartners. Dessutom ingår till betydande del i SNSNs verksamhet fortlöpande utveckling av analysmetoder, underhållsarbete i fält, internationellt datautbyte samt samarbete med andra seismiska nätverk i Europa och övriga världen.

Institutionen för geovetenskaper utlyser en forskartjänst i seismologi vid det svenska nationella seismiska nätet.

Arbetsuppgifter:
Seismolog vid SNSN. Aktivt delta i utveckling av metoder och mjukvara för seismisk dataprocessering och analys. Delta i forskning om, och rutinanalys av, lokala, regionala och teleseismiska jordskalv. Delta i informationsservicen till myndigheter, media och allmänheten samt i populärvetenskapliga aktiviteter kopplade till SNSN. Underhåll av permanenta seismiska mätstationer och installation av tillfälliga stationer. Delta i utvecklingsprojekt, också i samarbete med företag och internationella organisationer.

Kvalifikationskrav:
Den sökande bör ha en doktorsgrad eller motsvarande i seismologi, gärna med inriktning mot metodutveckling och numeriska tillämpningar. Erfarenhet av analys av lokala jordskalv är ett krav och kunskap om driften av ett seismisk nätverk är en fördel. Den sökande måste kunna arbeta med UNIX/Linux-system och ha kunskaper om programmering, gärna i Python, C och bash/csh.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av internationellt samarbete i stora projekt är meriterande, liksom erfarenhet av fältarbete samt informationsservice. Körkort är en fördel. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, stresstålighet och samarbetsförmåga.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast, efter överenskommelse.

Anställningsform: tillsvidare, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
• Björn Lund, SNSN, tel. 018-471 2390, e-post: bjorn.lund@geo.uu.se.
• Professor Roland Roberts, tel. 018-471 2384, e-post: roland.roberts@geo.uu.se.


Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2018, UFV-PA 2017/3772.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2017/3772
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-12-06
Sista ansökningsdag 2018-01-31

Tillbaka till lediga jobb