Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Är du intresserad av att arbeta med preferensstudier och avancerad statistisk analys, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Söker du en arbetsgivare som satsar på hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga och goda arbetsvillkor? Välkommen att söka en forskartjänst vid Uppsala universitet.

Centrum för forsknings- & bioetik samt hälso- och sjukvårdsforskning

Vi identifierar och reder ut aktuella etiska frågor med hjälp av filosofiska, empiriska och normativa angreppssätt. Vi bidrar med kompetensutveckling, begreppsliga verktyg och praktisk vägledning för forskning och innovation, policy, beslutsfattande och klinisk verksamhet.

Du kommer att få möjlighet att samarbeta med forskare från olika discipliner (psykologi, filosofi, juridik och folkhälsa) på internationell nivå. Denna tjänst kommer att vara en möjlighet att bygga upp ett långsiktigt samarbete och engagera sig med internationella intressenter inom hälsa, teknik och etik.

Arbetsuppgifter 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara att metodologiskt stödja det befintliga teamet i olika preferensstudier, att utveckla kodning och planera för design och statistisk analys i preferensstudier (DCE, BWS) men också att utföra kvalitativa studier (individuella intervjuer och fokusgruppdiskussioner i internationella- och nationella miljöer). Skrivfärdigheter inom specifika områden kommer att vara obligatoriska, liksom erfarenheter av de nämnda kvantitativa och kvalitativa metoderna. Du kommer att bidra till att skriva vetenskapliga artiklar om preferenser hos patienter som lider av bland annat multipel skleros när det gäller förebyggande behandlingsalternativ. Utöver detta kommer du utvärdera implementering av nya biobankslagen samt genomföra etisk- och legal analys för implementeringen av befintlig eller kommande lagstiftning (bland annat AI Act, GDPR och MDR) som berör artificiell intelligens inom hälso- och sjukvården.

Kvalifikationskrav
För tjänsten krävs en utbildning på postdoktoral nivå med minst 2 års erfarenhet. Du är självständig och kreativ, har lätt för att arbeta i internationella och multidisciplinära miljöer och talar och skriver flytande engelska och svenska. Pedagogiska färdigheter är ett plus eftersom kommunikation och undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna. Som forskare vid ett etikcentrum vill vi att du kan uppvisa erfarenhet av policyarbete eller etiskt arbete. Goda kunskaper om programvaror för kvalitativ analys (Atlas.ti, Nvivo), behärskning av verktyg för enkätdesign (t.ex. Sawtooth, Ngene, Nologit) och kompetens inom statistisk analys med RStudio är krav för denna tjänst.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Bevisad erfarenhet av preferensstudier är meriterande, med minst tre publikationer inom området i vetenskaplig tidskrift med IF > 1. Tidigare studier inom ämnet biobank och hantering av bifynd inom genetisk forskning är meriterande samt dokumenterad erfarenhet av undervisning och handledning i RStudio.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde november 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Niklas Juth, niklas.juth@uu.se +46737592924

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2024, UFV-PA 2024/3049.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/3049
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-10-11
Sista ansökningsdag 2024-10-25
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb