Uppsala universitet, International Science Programme (ISP)

International Science Programme (ISP) stöder sedan 1961 uppbyggnad och utveckling av naturvetenskaplig forskning och högre utbildning inom fysik, kemi och matematik vid universitet och forskningsinstitut i Afrika, Asien och Latinamerika. Verksamheten finansieras huvudsakligen av Sida, men även av Stockholms universitet och Uppsala universitet. Visionen är att stärka tillväxten av vetenskaplig forskning i låginkomstländer, och därigenom bidra till långsiktig och hållbar social och ekonomisk utveckling. För mer, studenter, finansiärer och samarbetspartners i olika slags forum. ISP har 13 medarbetare som sitter i en av de röda villorna vid Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör kommer du att arbeta självständigt och brett med ekonomiadministration. Inom ISP:s kärnprogram arbetar du bl. a. med budgetering, ekonomisk uppföljning, granskning av revisionsrapporter och utbetalningar till grupper och nätverk inom ett av våra tre huvudämnen. Inom de bilaterala programmen som ISP koordinerar på uppdrag av Sida är arbetsuppgifterna likartade, men du arbetar istället mot de svenska partnersuniversitet som ingår i ett program i tät dialog med ambassaden i det aktuella landet. I dessa arbetsuppgifter ingår också att ge ett visst stöd till svenska partners när det gäller deras redovisningar, revisioner och rekvisitioner. Vidare ingår löpande redovisning (såsom leverantörs- och kundfakturor, rekvisitioner och omföringar), kontraktshantering, verifikationer och bokföringsunderlag.

Det är ett roligt omväxlande och stimulerande arbete med stor variation. En dag hos oss kan även inkludera studentkontakter, såsom service till studenter inom enhetens program, t.ex. att utfärda inbjudningsbrev och försäkringsintyg för att möjliggöra inresande deltagares visa eller uppehållstillstånd, göra utbetalningar, samt att upprätthålla kontakt med projektledare, studenter, handledare och andra intressenter för att ISP ska kunna fullgöra sitt uppdrag angående studenternas vistelser i Sverige.

Perioder med arbetstoppar förekommer, speciellt i samband med bilaterala programmens planerings- och utvärderingsveckor, vid bokslut, och vid revision av ISP. Resor till samarbetspartners i Afrika, Latinamerika och Sydostasien ingår i tjänsten, normalt en resa per år.

Även andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå. Övriga uppgifter kan vara att ta hand om reseräkningar, boka möten och resor, diarieföring, dokumenthantering och inköp.

Kvalifikationskrav

 • Ekonomisk gymnasieexamen eller motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, såsom kund- och leverantörsreskontra, ekonomisk redovisning och upprättande av ekonomiska rapporter samt uppföljning av dessa
 • Flerårig erfarenhet av kvalificerat administrationsarbete.
 • Arbetet innebär många internationella kontakter varför du bör ha mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift.
 • Mycket goda IT-kunskaper, särskilt i Excel och i övriga Office-paketet.
 • Erfarenhet av arbeta med ekonomisystem

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom att du är kommunikativ, har ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att prioritera och hålla tidsramar samtidigt som du är noggrann. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och samarbeta samt att du har en vilja att bidra till ett gott arbetsklimat. Att kunna hantera komplexa frågor och att arbeta med många frågor parallellt är en förutsättning för detta jobb, liksom nyfikenhet och förmåga att självständigt söka information.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance och studenthanteringsprogrammet MoveOn är meriterande
 • Erfarenhet av liknande arbete inom statlig verksamhet
 • Intresse och erfarenhet för IT-lösningar som kan bidra till effektivisering av verksamheten samt.
 • Erfarenhet av översättningar, PP, uppdatering av webbsidor, dokumentomvandling och protokollföring är också meriterande.
 • Vi ser gärna att du har starkt intresse för internationell verksamhet, och erfarenhet av arbete med människor från olika länder och kulturer.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: administrativ samordnare Anna Wallin, 018-471 5326, anna.wallin@isp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2023, UFV-PA 2023/2305.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2305
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb